fbpx
11.2 C
Бэлць
joi, februarie 22, 2024

/VIDEO/ Ședință eșuată a aleșilor locali din Bălți. Administrația orașului spune că îi va „pedepsi” pe cei care nu s-au prezentat

Citește și:

Ședința de azi a Consiliului Municipal Bălți, în care urmau să fie examinate chestiuni ce prevedeau arenda și vânzarea mai multor terenuri publice, dar și alocarea banilor din buget pentru achitarea salariilor angajaților întreprinderilor municipale, a eșuat din lipidă de cvorum. Din totalul de 35 de consilieri s-au prezentat doar 17 aleși locale.

Viceprimarul Ghenadie Șmulschii spune că dacă la următoarea ședință consilierii nu se vor prezenta el va îndemna angajații întreprinderilor municipale să nu iasă la vot în turul doi. 

GHENADIE ȘMULSCHII, Vice-primar de Bălți: „Dacă ei până la data de 16 noiembrie nu vor veni în această sală și nu le vor da oamenilor salarii, atunci eu o să chem pe toți înainte de turul 2, toate întreprinderile municipale care primesc bani din bugetul municipal. Am să îndemn ca să nu iasă în turul 2 și să boicoteze, pentru că acestor oameni nu le este locul în primărie, care din cauza ambițiilor politice nu văd oamenii simpli.”

În timp ce consilierii din majoritatea controlată de fostul primar Nicolai Grogorișin condamnă gestul colegiilor săi, aleșii locali care nu s-au prezentat la ședință zic că nu au vrut să facă jocul administrație locale.

IURIE SERAFIMOVICI, Consilier municipal: „Este o poziție cu totul iresponsabilă și cetățenii trebuie să știe, alegerile sunt alegeri, iar până nu au fost validate mandatele noilor aleși, deci consiliul în acțiune trebuie să funcționeze și să lucreze în folosul comunității.”

CRISTINA CRAEVSCAIA-DERENOVA, Consilier municipal: „Este o atitudine iresponsabilă din partea colegilor noștri, din cadrul, în special a două fracțiuni, deci când am menționat că fracțiunea Partidului Nostru, fracțiunea Partidului lui Renato Usatîi merg într-un pas cu Partidul Socialiștilor, deci este deja a doua ședință la rând când ei concertat nu vin la ședința consiliului.”

SERGIU BURLACU, Consilier municipal: „Astăzi după mine a avut loc o tentativă de a desfășura o ședință cu lipsă de imoralitate, s-a indus în eroare opinia publică de către un primar interimar, precum că asta va afecta oamenii din cadrul întreprinderilor municipale și aceștia urmează să nu primească salarii.”

Pe ordinea de zi a ședinței erau 3 întrebări, una dintre acestea prevedea împuternicirea viceprimarului de a semna mai multe contracte legate de vânzarea și arenda terenurilor municipale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Educația sexuală în școală. Ce spun părinții: pro sau contra

Tot mai mulți părinți din nordul țării susțin ferm introducerea educației sexuale în curriculumul educațional. Ei argumentează că acest...

Peste 9 milioane de lei pentru implementare unui proiect la Drochia, prin intermediul ADR Nord

Orașul Drochia va beneficia de 9,6 milioane de lei, pentru implementarea proiectului „Creșterea nivelului de trai în zona de...
  sursa: cursbnm.md