fbpx
26.4 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

/VIDEO/ Și-a șters toate datele din telefon. Detalii noi despre tânărul din Rădoaia de 17 ani, extrem de inteligent, care s-ar fi sinucis

Citește și:

Durere fără margini în Rădoaia din raionul Sîngerei. Un sat întreg deplânge moartea adolescentului de 17 ani care  a fost găsit strangulat în această dimineață. Cei care l-au cunoscut nu își pot explica de ce tânărul a recurs la acest gest disperat. El era unul dintre cei mai buni elevi, foarte citit și educat. Înainte de a-și încheia socotelile cu viața, tânărul și-a șters toate datele din telefon.

Potrivit profesorilor, minorul era un elev exemplar, cu rezultate foarte bune la învățătură. Iar în ultimele zile a fost activ și implicat în mai multe activități extracurriculare.

„Băiatul a fost printre cei mai buni, cei mai activi. Recent a participat la activitățile extracurriculare cu o urătură atât de frumoasă. Nici nu ne-am așteptat de la el așa ceva. Vineri a venit la școală, toți au servit câte un ceai, au vorbit, au fost deschiși. Nici cu profesorii, nici cu elevii nu a avut vreun conflict. Nu s-a așteptat nimeni la așa ceva și nici nu ne putem dumeri ce s-ar fi putut întâmpla”.

Dimineața, când bunica a mers să mulgă vaca, adolescentul încă dormea, la doar 40 de minute, acesta a fost găsit fără suflare.

„Dimineață la ora 06:00 era încă în pat. Am vorbit cu bunica lui chiar acum. Ieri a fost la cealaltă bunică și i-a dus o bancă de lapte, înapoi a venit cu tort, cu apă dulce. Dar a spus că frânghia cu care și-ar fi făcut seama, bunica spune că nici nu aveau așa ceva pe acasă. Era o frânghie tare de demult, de cânepă făcută”.

Minorul, împreună cu sora sa geamănă era în grija bunici, așa cum mama este plecată la muncă peste hotare.

„Nu a băut, nu fuma, nimic. Cuminte, ajuta prin mahala, chiar vecinul este bolnav, venea îl ajuta la despicat lemne. Dar ce s-a întâmplat nu știm. Bunica îi căuta foarte tare, se duceau cu bunelul, cu motocultorul, îi ajuta. Ce se putea întâmpla. Cineva cred că l-au obijduit, că a șters și din telefon tot”.

Vecinii au doar cuvinte de laudă despre copil. Ei nu își pot explica ce l-ar fi făcut pe băiat să își pună capăt zilelor.

„Un băiat deștept, învăța cel mai bine din clasă. Toată lumea îl plânge, Doamne Dumnezeule. Trecea pe la poarta mea, în toată ziua mă întreba ce fac. Așa un băiat. Ei sunt doi de gemene, Dumitraș și Dumitrița. Nu știu ce s-a întâmplat, mititelul, off.  Tare bine învăța, tare deștept băiat, era clasa XII-a”.

„Niște copii de aur. În toată dimineața la școală, la amiază înapoi cu sora lui. La bunica se duceau în toată duminica. Nu era duminică ei să nu se ducă. Fie ninsoare sau ploaie ei în toată duminica se ducea. Niște copii de aur. În general, la ei în familie toți copii sunt educați și deștepți. Ei așa niște copilași cuminți, nu-s de huit și la școală buni”.

Potrivit poliției, corpul neînsuflețit al tânărului a fost găsit în această dimineață în jurul orei 08:00. Băiatul și-ar fi pus capăt zilelor pe malul unui iaz, chiar peste drum de casa unde locuia.

INA BANARI, ofițer de presă IP Sîngerei: „La fața locului oamenii legii au stabilit un tânăr de 17 ani, strangulat pe malul unui iaz. Pe corpul acestuia nu au fost depistate careva semne de moarte violentă. Cadavrul a fost îndreptat spre examinarea medico-legală pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului”.

Minorul mai are o soră geamănă și un frate mai mare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...

Un copil din Ocnița, internat în stare gravă la spitalul din Bălți. A căzut dintr-un pom

Un copil de 9 ani s-a ales cu un traumatism abdominal după ce a căzut dintr-un copac. Totul s-a...
  sursa: cursbnm.md