fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

/VIDEO/ Materiale de protecție în valoare de 3 milioane de euro au ajuns în nordul RM

Citește și:

Mai multe instituții medico-sanitare din nordul republicii vor primi câte un lot de ajutor umanitar din partea Asociației „Max Face Posibilul” din Olanda, care va permite personalului medical implicat în tratarea bolnavilor de COVID să se simtă mai în siguranță. Zeci de cutii cu mănuși de unică folosință, măști chirurgicale, viziere, dezinfectant și nu doar au ajuns la Spitalul Clinic Bălți, dar și la Spitalul Raional Florești.

IAN SLATER, fondator „Max face Posibilul”: „Știm că siutația în Moldova e alta, e dificil cu aprovizionarea materialelor de protecție împotriva la COVID -19. Am întrebat ministrul nostru dacă pot să donez aceste materiale care costă 3 milioane de euro Moldovei și el mi-a zis da. Fondația noastră a plătit transportul, 25 tiruri ca să aducă aceste materiale.”

Acest ajutor material va permite Spitalului Raional Florești să acorde asistență medicală de înaltă calitatea tuturor pacienților care vor avea nevoie de ajutor.

ION MANOLE, vice director, Spitalul Raional Florești: „Medicina are permanent nevoie de mulți bani pentru a putea rezolva problemele care stau în fața ei. Nu este o excepție nici spitalul nostru care are nevoie permanent de finanțe pentru ca să acorde asistență medicală cât mai calitativă pacienților. Noi colaborăm cu fundația „MAX FACE POSBILUL” din 2008, mai bine zis 12 ani. Datorită acestor ajutoare, Spitalul Raional Florești a avut posibilitatea să rezolve și alte probleme de dezvoltare a spitalului. Această donație este binevenită, lucrătorii medicali sunt foarte mulțumiți.”

În spitalul Clinic Bălți sunt mai mult de 400 de angajați care zi de zi intră în contact cu persoanele testate pozitiv la COVID-19.

ALA CONDREA, director adjunct SC Bălți: „Ajutoarele respective care au venit pentru Spitalul Clinic Bălți vor merge toate pentru protecția angajaților, a colaboratorilor care activează în zona roșie, în prima linie, dar și colaboratorilor care lucrează cu pacienții suspecți, atunci când încă nu știm statutul pacientului cu COVID, pentru protecția acestora. Facilitatea acestui ajutor este semnificativă deoarece ne va permite ca să reducem din costurile cheltuite pe echipament și vor fi redirecționate pentru asigurarea pacienților cu alte necesități.”

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a ținut să mulțumească poporului olandez pentru implicarea și ajutorul oferit Republicii Moldova în lupta împotriva virusului Sars Cov-2.

Ala Nemerenco, Ministra Sănătății: „Este foarte important că aceste echipamente au venit în special în regiunile în care noi cunoaștem că spitalele poate nu au așa posibilități de înalte precum există în Chișinău. Trebuie să avem această recunoștință față de poporul olandez, fiindcă dumnealor sunt cei care au colectat toate aceste bunuri absolut noi și de asemenea acestei fundații magice.”

În ultimii 14 ani, în Republica Moldova, prin intermediul Fundației „Max Face Posibilul” au ajuns donații în valoare de peste 12 milioane de euro.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Inginer cadastral din Elizaveta, reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență

Un fost inginer cadastral de la primăria Elizaveta, municipiul Bălți, a fost reținut fiind suspectat de comiterea traficului de...

SUA critică decizia Spaniei, Irlandei şi Norvegiei de a recunoaşte Palestina ca stat

Casa Albă a dezaprobat, miercuri, decizia pe care Spania, Irlanda şi Norvegia au luat-o de a recunoaşte formal Palestina...
  sursa: cursbnm.md