fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

/VIDEO/ Sinagoga din Bălți și-a redeschis ușile după renovare. „Un loc unde evreii ar putea veni să sărbătorească sabatul”

Citește și:

Lăcașul de cult evreiesc din municipiul Bălți a prins culoare după renovare. Sinagoga și-a deschis ușile pentru oameni în acest weekend. La eveniment a participat primarul orașului, rabinul comunității evreiești din Republica Moldova și zeci de creștini.

Shimshon Daniel Izakson, rabinul comunității evreiești din Republica Moldova: „Poate va veni vremea când conducerea țării va ajunge la concluzia că această dreptate istorică trebuie să fie reîntoarsă. Dar până când acest lucru nu s-a întâmplat evreii cu puterile lor se strâng și renovează și obțin încăperile necesare pentru rugăciune și credință.”

Nicolai Grigorișin, primarul municipiului Bălți: „Cred că e foarte important pentru oamenii care vin și pot să se roage, să îi ceară lui Dumnezeu sănătate, pace. Administrația orașului susține și va susține în continuare orice credință și rugăciune pentru ca oamenii să trăiască în bunătate și pace.”

Membrii comunității evreiești spun că redeschiderea lăcașului este foarte importantă pentru ei, mai ales că de-acum în colo vor avea unde să celebreze cele mai importante sărbători religioase.

„E un eveniment mare, foarte important. Eu cred că trebuie să fie într-un oraș așa de mare ca Bălțiul, un loc unde evreii ar putea veni să sărbătorească sabatul, evenimentele.”

„E forte bine, întotdeauna ceea ce renaște, îți aduci aminte de unde provii, e foarte important. E bine că sunt oameni care fac acest lucru, sunt oameni care îi ajută alți oameni și asta duce la un asemenea rezultat.”

„Desigur că e foarte, important că este un loc unde poți să vii, nu numai să te rogi, dar să ceri și un sfat, să discuți.”

Sinagoga din Bălți a fost construită în a doua jumătate a secolului XX-lea. Lucrările de renovare a edificiului au costat peste 550 de mii de lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md