fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

Cosmonauții ruși de pe stația spațială s-au fotografiat cu steagul republicilor autoproclamate Lugansk și Donețk

Citește și:

Cosmonauții ruși care au fost lăudați la începutul invaziei în Ucraina pentru că aveau uniforme în culorile steagului ucrainean s-au fotografiat acum cu steagul republicii autoproclamate Lugansk, relatează The Guardian, citat de Digi24.ro. 

Ei au avut și un mesaj pentru a sărbători ceea ce agenția spațială rusă Roscosmos a numit „eliberarea” Luganskului.

Într-un mesaj postat pe canalul oficial de Telegram al Roscosmos, cosmonauții Oleg Artemiev, Denis Matveev și Serghei Korsakov sunt prezentați ținând steagurile celor două regiuni separatiste ale Ucrainei, Donețk și Lugansk, care sunt recunoscute ca republici doar de Rusia și Siria.

Fotografiile sunt însoțite de mesajul: „Ziua Eliberării Republicii Populare Lugansk! Sărbătorim atât pe Pământ, cât și în spațiu.”

Artemiev, Matveev și Korsakov formează primul echipaj rus care a mers pe Stația Spațială Internațională după invazia rusă din Ucraina ISS de când cea mai recentă invazie a Ucrainei de către Rusia a început pe 24 februarie. Când au ieșit din capsula Soyuz, în februarie, purtau uniforme galbene cu accente albastre, în ceea ce a fost considerat un mesaj de solidaritate. Cu toate acestea, cosmonauții au refuzat să comenteze această interpretare.

Nu este clar cum au ajuns steagurile celor două republici autoproclamate la bordul ISS. De asemenea, pe stația spațială se află și astronauții americani de la NASA Jessica Watkins, Robert Hines și Kjell N Lindgren, precum și italianca Samantha Cristoforetti, de la Agenția Spațială Europeană.

La începutul lunii trecute, Rusia a trimis pe Stația Spațială Internațională o rachetă Soyuz decorată cu steagurile celor două regiuni separatiste.

În plus, rușii au scris „Donbas” pe racheta cu care au fost duse în spațiu combustibil, apă și diverse echipamente și materiale necesare continuării misiunii spațiale internaționale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Fermierii pot solicita subvenții în avans pentru proiecte de îmbunătățire, ameliorare și protecție a solului

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță lansarea apelului de depunere a cererilor de solicitare a subvenției în avans pentru...

Cazuri de tranportare ilegală a lemnului în raionul Drochia

Trei cazuri de transportare ilegală a lemnului au fost depistate la marginea satului Mîndîc din raionul Drochia. Volumul total...
  sursa: cursbnm.md