fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

/VIDEO/ Tablourile pictorilor din România au ajuns la Pelinia. Unde vor fi expuse picturile

Citește și:

28 de tablouri, pictate cu mult talent și dedicație de către cursanții școlii de arte din Botoșani, vor înfrumuseța pereții sălii de festivități de la Liceul Teoretic „Pelinia”. Spațiul a fost recent reparat capital, iar acum va prinde și culoare.

ANDREEA CALARAȘ, elevă: „Sunt extraordinare, eu cred că transmite foarte multe emoții și nu doar. Pensula, pot spune, nu sunt niște culori, dar și niște emoții, redate elevilor.”

BOGDAN PRIPA, elev: „Această colaborare este un mare plus pentru instituția din satul Pelinia. Am o impresie foarte bună, cu un mare mulțumesc pentru această operă de artă care va înfrumuseța școala.”

Totul a fost posibil grație parteneriatului stabilit dintre Asociația Obștească Moștenitorii și Școala de Arte „George Enescu” din România.

LIVIU ANDRONIC, managerul Școlii Populare de Arte „George Enescu”, Botoșani: „Sunt tablouri adunate de-a lungul anilor, de la diferiți cursanți, care, la diferite vârste și în anumite perioade ale vieții lor, și-au pus în valoare talentul, au pictat, au lăsat în urmă tablouri, care au intrat în colecția școlii, iar unele dintre ele, ca să nu stea în rafturi, așa cum se întâmplă în alte părți sau în magazii să mucegăiască, sunt valorificate, sunt adunate și iată, cu mare drag, din toată inima, la o solicitare sau alta, ele sunt donate.”

NICOLAE MOSCALU, președinte AO „Moștenitorii”: „Pelinia are tradiții foarte frumoase, spun așa: Liceul „Pelinia” este școala care face școală. Dacă o să treceți prin liceu, o să vedeți rezultatele acelor proiecte care s-au implementat în ultimii ani. Sunt lucruri cu care se pot mândri nu numai liceul, dar și direcția învățământ din Drochia. Mai departe dorim, în primul rând ca copiii să se cunoască mai bine între ei, cei din Botoșani și cei din Republica Moldova.”

GALINA GRUMEZA, directoarea Liceului Teoretic „Pelinia”: „Sala care a fost reparată în cadrul proiectului va arăta cu totul diferit, pentru că va prinde viață, va prinde culoare, va prinde emoție și desigur impactul acestei expoziții se va simți în timp. Atunci când acești copii, care vor viziona, vor vedea, își vor da seamă că nu fiecare copil are aceste posibilități – să vadă o expoziție adevărată de lucrări de artă.”

Colecția de tablouri va fi suplinită în curând și cu alte picturi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md