fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

Închisoare pentru un bărbat care și-a însușit 1,5 kg de aur și a vândut un apartament străin

Citește și:

Un bărbat de 39 de ani a fost condamnat la 18 ani și 6 luni de închisoare după ce a pus la cale mai multe escrocherii, prejudiciind peste 50 de persoane cu mai mult de 2 milioane de lei. Bărbatul și-a însușit 1,5 kilograme de aur, dar și a vândut un apartament care nu-i aparținea. Inculpatul a fost dat în urmărire  după ce nu s-a prezentat în ședințele de judecată, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, în perioada anilor 2018-2021, inculpatul, sub pretextul confecționării articolelor din aur, a însușit de la mai multe victime bijuterii din aur și mijloace financiare. Astfel, bărbatul a dobândit articole din aur cu greutatea totală de 1 532,45 grame. La fel, și-a însușit peste 729 de mii de lei.

Tot el, în anul 2018, când i-a fost încredințată înregistrarea unui imobil pe numele unei femei, a abuzat de încrederea ei și a înstrăinat apartamentul situat în sectorul Buiucani al capitalei. Daunele materiale provocate victimei sunt estimate la aproape jumătate de milion de lei.

Procurorii mai anunță că în anul 2021, sub pretextul deținerii unei procuri ce i-ar fi conferit dreptul de înstrăinare a unui apartament din orașul Durlești, a obținut de la o victimă 3000 de euro. Banii erau luați în calitate de plată în avans pentru a asigura vânzarea bunului imobil.

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, bărbatul a fost condamnat la închisoare pe un termen de 18 ani și 6 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. De asemenea, a fost privat de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita activități legate de gestionarea mijloacelor financiare și a bunurilor materiale ale altor persoane pe un termen 5 ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md