fbpx
31.5 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 13, 2024

/VIDEO/ Tinerii NEET din raionul Florești instruiți în domeniul competențelor digitale și antreprenoriale

Citește și:

40 de tineri din raionul Florești sunt instruiți în domeniul competențelor digitale și antreprenoriale.

„Învățăm cum să construim un plan de afaceri și până când este foarte interesant. Mă gândeam cava la tehnologie să creez ceva, dar încă îmi fac planuri.”

„Aici învățăm despre cum se face un plan. Eu vreau să devin un psihoterapeut, dar vreau în general să îmi fac un centru unde să pot să le dau oamenilor sfaturi și să îi ajut cu problemele lor.”

„Sunt niște cursuri de dezvoltare pentru viitoarea mea carieră. La moment studiez contabilitatea și aș dori să-mi deschid o firmă de contabilitate și audit, care sper că va avea succes.”

Instruirile au loc în cadrul proiectului Consiliului Raional de Participare Florești dedicat tinerilor NEET.

SERGIU GURĂU, director executiv, AO ECO-RĂZENI: „Atelierul nostru de instruire are două componente, prima componentă este dezvoltarea competenților digitale necesare pe piața muncii. Cunoaștem că majoritatea angajatorilor solicită ca salariații să dețină competențe digitale la angajare. Și a doua componentă, este componenta antreprenorială, mulți dintre tineri, în special cei care sunt acum în proces de alegere mulți din ei se gândesc să lanseze o afacere sau să înțeleagă ce este antreprenorialul.”

IRINA GUSAC, șef Direcția Ocupării Forței de Muncă Florești: „Prin Consiliul Raional de Participare, noi avem oportunitatea de a înregistra tinerii neet pentru a primi statut de șomer și a cunoaște sprijinul la dezvoltarea afacerilor proprii și sprijinul pentru a dezvolta cariera personală pe viitor.”

FEODOSIA BUNESCU, directoarea proiectului Consiliul de Participare Florești: „Primării din raion au bugetat acțiuni în favoarea tinerilor neet în 2024, iar astăzi a început un curs din două moduluri de durată, timp de o săptămână privind competențele digitale și competențele antreprenoriale tinerilor neet. Participanții sunt 40 de tineri din nouă localități îndepărtate rurale, dezavantajate din punct de vedere socio-economic unde tinerii neet nu au oportunități de dezvoltare.”

Proiectului Consiliului Raional de Participare Florești este finanțat de Fundația Est-Europeană, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Suedia.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md