fbpx
38.7 C
Бэлць
luni, iulie 15, 2024

/VIDEO/ Înșelau bătrânii și îi lăsau fără locuință. Rețineri la Direcția Asistență Socială a primăriei mun. Bălți

Citește și:

O șefă din cadrul Direcției Asistență Socială a primăriei municipiului Bălți a fost reținută pentru 72 de ore, după ce ofițerii CNA au efectuat mai multe percheziții la mai multe adrese, inclusiv la locul de muncă. Potrivit oamenilor legii, cel puțin două persoane în etate au rămas fără locuințe, după ce ar fi semnat acte de donare a apartamentelor în beneficiul unor funcționari ai direcției menționate.

Șefa direcției Asistență Socială și Protecția Familiei din Primăria Bălți afirmă că nu era la curent cu schemele efectuate, menționând că nu va admite asemenea situații pe viitor.

LUCIA DIONEAC, șefa Direcției de Asistență Socială și Protecția Familiei din Primăria Bălți: „Multe nici nu pot să vă comunic, deoarece acum am fost luată și eu prin surprindere, domnii de la CNA doar au părăsit birourile, la moment doamna a fost reținută. Au fost efectuată percheziția în biroul respectiv, au fost sustrase 3 dosare din birou, dosarele sunt al unui beneficiar care este invalid. Două dosare ale persoanelor care au beneficiat de asistență socială sunt deja decedate.”

Ofițerii CNA au ridicat mai multe probe relevante pentru cauză, inclusiv un contract de înstrăinare a bunurilor cu condiția întreținerii pe viață a proprietarului, contract de vânzare-cumpărare, o procură, purtători de informație și 3 dosare ale unor beneficiari de asistență socială.

DORIN RUSU, jurnalist TVN: „Potrivit CNA, În 2022, angajați ai Direcției de Asistență Socială și Protecția Familiei din cadrul Primăriei Bălți au profitat de funcția lor și de starea vulnerabilă a unei persoane cu dizabilități și au obținut o procură notarială prin care au desemnat un asistent social să gestioneze toate bunurile persoanei respective.”

Prin respectiva procură, asistentul social a fost desemnat ca moștenitor exclusiv a tuturor bunurilor persoanei, acțiunile fiind îndreptate spre deposedarea ilegală de bunul imobil deținut în proprietate.

Cercetările pe caz au loc sub conducerea Procuraturii mun. Bălți într-o cauză penală pornită pe abuz de serviciu.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Programul Național de accelerare a dezvoltării mun. Bălți

Municipiul Bălți va putea deveni un centru urban competitiv și sustenabil, grație noului Program Național de accelerare a dezvoltării...

/VIDEO/ Unde își petrec timpul liber bălțenii: „Tufari de jur împrejur”

Vara, odată cu perioada vacanțelor și concediilor, bălțenii spun că simt mai mult ca niciodată lipsa locurilor amenajate pentru...
  sursa: cursbnm.md