fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ Trecerile de pietoni și intersecțiile, supravegheate de polițiști

Citește și:

Odată cu începutul noului an școlar, străzile municipiului Bălți au devenit mult mai aglomerate. Numărul pietonilor și al mașinilor în orele dimineții este prea mare, iar pentru a evita formarea ambuteiajelor interminabile și a securiza viața cetățenilor, polițiștii supraveghează trecerile de pietoni și se implică în fluidizarea traficului. Bălțenii spun că aceasta este o măsură bună, însă ar fi necesar ca și pietonii să fie mai responsabili. Instalarea camerelor video ar putea fi încă o soluție pentru a securiza traficul rutier.

„Este bine, ca să fie mai puține incidente. Noi așa credem… – Trebuie ca poliția să iasă mai des în oraș și să lucreze pentru oameni. – Da, da, da. Noi suntem pentru.”

„Dacă pietonul cunoaște regulile circulației rutiere, nu este obligatoriu, pentru copii, da, acolo unde sunt școli este obligatoriu.”

„Copilul este copil, el nu întotdeauna poate tragă atenția la transportul care merge, de asta ar trebui desigur să fie, dacă nu polițist, să fie o persoană îmbrăcată în haine speciale, ca să știe și să oprească transportul când are nevoie.”

„Să fie instalate și camere video, de iluminat pentru că noaptea cu adevărat se vede foarte rău pietonul. Și camerele video, ar fi superb, fiecare șofer s-ar teme de pedeapsă.”

„Și oamenii trebuie să poarte responsabilitate, trebuie să gândească unde traversează și să se uite la semafoare. Uneori trec și nici nu se uită. ”

Angajații INSP sunt zilnic pe cele mai importante străzi și intersecții din oraș.

IGOR SCUTARU, Ofițer principal al Direcției Patrulare Nord a INSP: „Începând cu noul an școlar, odată cu majorarea numărului de pietoni și șoferi pe străzile din municipiul Bălți, zilnic, efectivul Direcției Patrulare Nord al Inspectoratului Național de Securitate Publică sunt implicați la trecerile pietonale din adiacentul instituțiilor de învățământ pentru crearea unui trafic mai sigur. Astfel recomandăm tuturor de a respecta prevederile regulamentului circulației rutiere și de a fi mereu prudenți în trafic, îndeosebi pe timp de noapte.”

În municipiul Bălți sunt înmatriculate peste 50 de mii de mașini.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md