fbpx
11.2 C
Бэлць
joi, februarie 22, 2024

/VIDEO/ Troleibuze „de aur” la Bălți. Municipiul ar fi putut plăti peste 8 milioane de lei pentru livrarea grăbită a 22 de vehicule

Citește și:

Bugetul municipal ar fi pierdut aproximativ 8 milioane de lei, în urma unei decizii a fostei conducerii a orașului, care viza o plată suplimentară, pentru ca cele 22 de troleibuze noi să ajungă pe străzile orașului cu câteva zile mai devreme. Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul ședinței consiliului municipal Bălți. Aleșii locali au decis să abroge amendamentul semnat de fostul primar, Nicolai Grigorișin, prin care s-a solicitat de la antreprenor acest lucru.

Grigorișin, care este acum consilier municipal, e convins că troleibuzele fără fir nu vor ajunge în oraș, în condițiile în care amendamentul a fost abrogat.

NICOLAI GRIGORIȘIN, consilier municipal: „Și astăzi sunt convins în ceea că dacă se va întrerupe recepția, atunci orașul nu va vedea aceste troleibuze. Va fi anunțat un concurs nou, dar va fi un preț nou, acolo nu  va mai fi acest preț, sunt convins în asta.”

Actualul edil, Alexandr Petcov, spune că va sesiza ofițerii CNA cu privire la acest subiect.

ALEXANDR PETCOV, primar de Bălți: „Eu cred că se cer careva măsuri, am discutat și cu consilierii, consilierii pot iniția și o comisie dacă va fi nevoie, eu cred că oricum și ofițerii anticorupție vor avea de lucrat asupra procedurii prin care a fost semnată. Dacă intra acest amendament la contract, bălțenii, din bugetul municipal, trebuiau să achite încă mai bine de 450 de mii de euro, este o sumă destul de simțitoare. Eu vreau să-i asigur pe toți bălțenii că contractul nu este reziliat, troleibuzele vor veni.”

Unii aleși locali spun că atunci când s-a solicitat acceptarea amendamentului aparatul primăriei nu a prezenta tot pachetul de acte.

VLADIMIR RUSU, consilier municipal: „La ședința precedentă a fost luată o decizie fără a fi prezentate absolut toate actele și copia contractului în special asta ne interesează, ce privește cumpărarea, vânzarea și transmiterea-recepționarea acestor troleibuze. La moment, secretarul consiliului care are dreptul, în cazul în care consideră ilegală decizia, să nu contrasemneze, ceea ce a făcut doamna Serdiuc.”

IRINA SERDIUC, secretara Consiliului Municipal Bălți: „Eu nu am contrasemnat prezentul proiect de decizie, deoarece am considerat că este ilegal, deoarece n-a fost coordonat în primul rând conform procedurii. A fost pregătit proiectul de decizie, dar n-au fost anexate toate documentele. Nu avem de la bancă nicio adresare, mai mult, a lipsit avizul Direcției Financiar Economice. Contractul a fost semnat pe data de 17 noiembrie 2023, de către domnul Grigorișin Nicolai, dar în perioada dată, funcția de primar interimar o executa domnul Șmulschi Ghenadii.”

Potrivit amendamentului semnat de Grigorișin, antreprenorul  urma să livreze unitățile de transport cu o lună mai devreme decât era prevăzut în contract. Primele 10 troleibuze trebuiau să ajungă în oraș până pe data de 30 noiembrie, iar restul 12 până pe 25 decembrie.

Amintim că, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a oferit municipiului Bălți un împrumut de 4,6 milioane de euro pentru procurarea a 22 de troleibuze alimentate cu baterii și pentru iluminarea a șase străzi din oraș.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

  1. Nicolai Grigorișin: Troleibuzele fără fir nu vor ajunge în oraș - Ultimele ştiri din Moldova

    […] Aleșii locali au decis să abroge amendamentul semnat de fostul primar, Nicolai Grigorișin, prin care s-a solicitat de la antreprenor acest lucru, transmite Ultimelestiri.md cu referire la tvn.md. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Educația sexuală în școală. Ce spun părinții: pro sau contra

Tot mai mulți părinți din nordul țării susțin ferm introducerea educației sexuale în curriculumul educațional. Ei argumentează că acest...

Peste 9 milioane de lei pentru implementare unui proiect la Drochia, prin intermediul ADR Nord

Orașul Drochia va beneficia de 9,6 milioane de lei, pentru implementarea proiectului „Creșterea nivelului de trai în zona de...
  sursa: cursbnm.md