fbpx
5.8 C
Бэлць
duminică, martie 3, 2024

/VIDEO/ Turneul „Tricolorul Rutier” a fost prezentat în premieră pe scena Teatrului Bălțean. Primii spectatori au fost copiii din clasa 1-a

Citește și:

Datele statistice arată că de la începutul anului curent, în urma accidentelor rutiere  17 copii au murit, iar alți aproape 300 au fost răniți. Pentru a atrage atenția asupra acestei probleme, dar și cu scopul de a preveni accidentele rutiere cu implicarea minorilor, în premieră, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți a fost prezentată piesa „Tricolorul rutier”, montată în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției. Spectatorii au fost elevii clasei a 1-a al Gimnaziului „Spiridon Vanghelii” din Bălți, susținuți de profesorii lor.

Micilor spectatori le-a plăcut piesa și spun că de acum o să cunoască mai bine cum să traverseze strada în siguranță.

Mi-a plăcut poliția, iepurașul, măgarul. Trebuie să mă opresc la roșu, când se face verde mă uit în stânga, dreapta, apoi trec.

Cine din personaje cel mai mult ți-a plăcut? Iepurașul. – Da de ce? Că el a știut strada cum să meargă. Să ne uităm la dreapta și la stânga, dacă vine o mașină să ne oprim.

Organizatorii proiectului speră ca prin această activitate să aducă la cunoștința fiecărui copil despre importanța cunoașterii regulilor de circulație.

OLEG RUSU, Șef de secție la direcția de prevenire INSP: „Astăzi s-a petrecut o activitate de prevenire, după cum cunoaștem prevenirea în toate țările este recunoscută ca cea mai ieftină posibilitate de a ajunge la cetățeni. Partenerii noștri, teatrul, au deschis larg ușile și au depus o muncă titanică pentru a educa copiii și a educa societatea”.

INA ILAȘCIUC, Directoarea Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți: „Împreună cu Inspectoratul General am semnat un acord de colaborare și pornim într-un turneu care se numește „Tricolorul Rutier” și vom merge cu acest spectacol prin țară să învățăm copiii regulile de circulație, pentru că securitatea cum se spune în spectacol este sănătate”.

ALEXEI VATAMANIUC, Președintele Uniunii Conducătorilor Auto, filiala Fălești: „Este binevenit faptul că se petrec așa evenimente la noi în raioane, Uniunea Conducătorilor Auto permanent este activă la așa evenimente în comun cu poliția rutieră și suntem foarte satisfăcuți că copiii cât de cât înțeleg ceva despre cum se traversează strada”.

GHEORGHE CRUDU, Artist emerit al Republicii Moldova: „Azi regizorul a decis să-mi dea un rol pozitiv, un rol de învățător, fiind-că într-adevăr polițistul e învățătorul vieții care te învață a trăi, fiind-că nerespectând regulile de circulație, omul se învață a muri, iar respectându-le se învață a trăi”.

Piesa „Tricolorul rutier” va fi prezentată copiilor din întreaga țară.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cum vrea Dubai să construiască cel mai mare aeroport din lume, care va gestiona peste 160 de milioane de pasageri pe an

În urmă cu puțin mai mult de 10 ani, în octombrie 2013, un A320 al companiei Wizz Air care...

UE va examina un nou ajutor de apărare pentru R. Moldova

Europenii iau în calcul un ajutor suplimentar de apărare pentru Republica Moldova în condiţiile în care Rusia își continuă...
  sursa: cursbnm.md