fbpx
11.2 C
Бэлць
joi, februarie 22, 2024

/VIDEO/ Un parc lăsat în paragină din orașul Cupcini ar putea deveni zonă de agrement, cu ajutorul Poloniei

Citește și:

Un parc de la marginea orașului Cupcini, care se află în paragină, ar putea fi renovat în următorii ani. Primăria din localitate este parte a Proiectului „Revitalizarea ca oportunitate pentru impulsionarea dezvoltării socio-economice a zonelor degradate din orașele moldovenești”, implementat de Fundația Terra Humana din Polonia și Asociația Obștească Moștenitorii din Republica Moldova, în cadrul căruia va fi inițiată reabilitarea parcului.

ADRIAN BELEI, Primarul orașului Cupcini, raionul Edineț: „Vrem să revitalizăm parcul și o clădire din localitatea noastră, pentru a îmbunătăți starea lucrurilor, pentru a le face un confort mai bun oamenilor, a locatarilor care locuiesc la noi în oraș. Pentru revitalizarea parcului avem nevoie de 300.000 de lei, acum partea poloneză ne dă nouă 8000 de euro, plus contribuția primăriei, pe urmă aceste contribuții o să vină cu timpul în decurs de 2,3,4 luni.”

Locuitorii orașului salută această inițiativă și spun că amenajarea acestei zone este imperativă pentru oraș.

„Suntem câțiva bătrâni aici, dar așa ar rămânea oamenii, se vede că se uită la noi, ne ajută, să fie. Pentru copii câte ceva să fie, pentru tineret, bătrânii să aibă unde se odihni, ca să se ducă acolo să aibă unde se întâlni, să aibă unde se așeza, să fie pentru înghețată, o cutie de nisip pentru copii”.

„Cred că este nevoie de adus în ordine toate teritoriile că este orășel și în orice caz văd că multe s-au schimbat și nu ar fi rău deja unele mai lăsate, care au fost lăsate mai, cred că este o idee bună. Pentru copii, de odihnă, mamele cu copiii, eu nu știu ce planuri au ca să facă”

„Desigur că este nevoie, este tineret, sunt copii, vin la școală și trebuie să fie curat, trebuie să fie amenajat, totul pentru copii se face, trebuie, numaidecât trebuie. Să fie scaune, să fie flori pe margine, ca să fie un aer curat, totul cum se face la gospodari”.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a trei ani, perioadă în care beneficiarii vor primi consultație din partea coordonatorilor din Polonia.

JUSTYNA BITTEL, Coordonatoarea și trainerul proiectului „Terra Humana”: „În acest proiect de revitalizare, noi lucrăm cu șase orașe din Moldova și dorim să oferim experiența noastră poloneză, prietenilor noștri moldoveni. Eu am dorit să spun că acest proiect este cofianțat de Ministerul de Externe al Republicii Poloneze”.

NICOLAE MOSCALU, Președintele A.O. „Moștenitorii”: „Este preconizat pentru a acorda sprijin acelor orașe care nu au posibilități financiare, mă refer în primul rând la orașe mici, pentru ca să își reabiliteze aceste zone și de aceea prin acest proiect lucrăm în 6 localități”.

Proiectul este cofinanțat în cadrul programului de Cooperare Poloneză pentru Dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polonia.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Biroul de Reintegrare despre faptul că Transnistria ar putea solicita alipirea la Rusia: „Tiraspolul e conștient de consecințele pe care și le asumă”

Biroul politici de reintegrare a reacționat în urma informațiilor apărute în spațiul public precum că regiunea transnistreană ar urma...

/VIDEO/ Transformarea digitală- o prioritate a Digital Innovation Hub din Moldova

Companiile din sectorul de afaceri, în mare parte întreprinderile mici și mijlocii, dar și alte instituții din nordul țării...
  sursa: cursbnm.md