fbpx
38.9 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

/VIDEO/ Un nou proiect pentru susținerea persoanelor vulnerabile: Elveția oferă 180 000 de lei

Citește și:

Agenția pentru dezvoltare și cooperare elvețiană oferă granturi pentru diferite proiecte cu focus pe coeziune socială.

NATALIA HADEI, reprezentantă HEKS EPER Moldova: „Evenimentul are drept scop prezentarea proiectului Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială, un proiect finanțat de Agenția de Dezvoltare și Cooperare a Elveției și pentru a lansa apelul de proiecte, o sesiune de informare pentru cei interesați să aplice. Proiectul Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială are drept scop crearea oportunităților economice pentru refugiați și persoane vulnerabile din Republica Moldova.”

Proiectul este bazat pe integrare în comunitate și inclusiv pe suportul psihologic pentru persoanele vulnerabile din Republica Moldova și refugiați.

SILVIA BOGUNOVSCHI, ofițer de proiect în cadrul Organizației HEKS EPER Moldova: „Organizația HEKS EPER Moldova este deja la a treia ediție în care oferă un program de microgranturi pentru comunitățile din Republica Moldova. Noi ne bazăm în aceste programe de microgranturi pe o abordare care se numește SLR, este specific organizației noastre. Aceasta presupune că comunitățile împreună încearcă să găsească soluții la provocările pe care le întâmpină, în ceea ce vizează procesul de colaborare este vorba despre localnicii vulnerabili din Republica Moldova și refugiații din Ucraina, care împreună se întruniesc, crează aceste comunități cu ajutorul facilitătorilor noștri comunitari și scriu propuneri de proiecte, care ulterior sunt finanțate.”

În acest an sunt oferite circa 20 de granturi în toată Republica Moldova.

VIORICA NIMERENCO, A.O. „Terra Gold” din orașul Glodeni: „Este un proiect foarte important, atât la nivel de țară cât și la nivel de comunitățile locale, deoarece cu atât mai mult că în orașul Glodeni avem o comunitate foarte mare de refugiați din Ucraina și ne-am dorit foarte mult să-i putem încadra în viața socială din localitatea noastră”

OLESEA TABARCEA, A.O. „Clinica Juridică” din Bălți: „Orice suport din partea donatorilor pentru asociațiile obștești care aduc diferite activități, acțiuni destinate comunităților în primul rând moldovenești și acelor comunități care au găzduiți refugiați sunt foarte importante pentru toate organizațiile, pentru că ne ajută să fim toți împreună în lupta aceasta cu problemele care sunt în comunitate.”

Suma granturilor din acest an este de aproximativ 180.000 lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un nou Cod galben, emis de meteorologi. De această dată, instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis un Cod galben de instabilitate atmosferică. Acesta va intra în vigoare astăzi, în intervalul orelor 13:30 -...

Un bărbat din raionul Dondușeni s-a înecat în bazinul din propria gospodărie

Un bărbat de 36 de ani și-a pierdut viața, după ce s-a înecat în bazinul din propria ogradă. Tragedia...
  sursa: cursbnm.md