fbpx
19.3 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ Unele formațiuni politice și-au început campania electorală la Bălți. Reprezentanții Partidului Renaștere „visează” să scoată în afara legii partidul de guvernare

Citește și:

Deși mai este timp până va fi dat startul campaniei electorale unele formațiuni politice se pare că nu prea țin cont de acest lucru. La doi ani de la alegerile parlamentare, reprezentanții Partidul politic Renaștere au început să colecteze semnături pentru inițierea procesului de scoatere în afara legii a Partidul Acțiune și Solidaritate. Motivul ar fi că formațiunea nu-și îndeplinește promisiunile electorale. Reprezentanții PAS califică această acțiune drept una populistă.

ALEXANDR NESTEROVSCHI, deputat în parlamentul Republicii Moldova: „Anume astăzi când PAS împlinește doi ani (n.r. de guvernare), începem colectarea semnăturilor împotriva formațiunii PAS în nordul țării, din Bălți. Anume astăzi vom strânge mii, sute de mii de semnături împotriva PAS-ului, ca prin intermediul Curții Constituționale, în mod legal, să scoatem PAS-ul în afara legii.”

Cei care au semnat primii au fost chiar simpatizanții formațiunii politice.

„Eu o să mă gândesc și desigur că voi face acest lucru. Deoarece să trăiești e imposibil, e imposibil și e greu, primesc 1.500, dar pentru comodități cheltui mai mult.”

„– De ce ați semnat dumneavoastră acolo, Pentru ce anume ați semnat? – Pentru Victorie, noi să învingem și să se organizeze referendum, așa cum vrea poporul.”

Inițiativa formațiunii politice a fost, însă, dur criticată de unii bălțeni.

„Lucrul acesta e nelegitim, noi nu lucrăm contra unui partid sau altceva, luptăm pentru popor ceva vrem să face. Partidul Renaștere aste o să fie un partid, care înțeleg eu, are să lupte împotriva vectorului european al Republicii Moldova și împotriva poporului are să fie la urma urmei.”

„PAS-ul trebuie să rămână mai departe, trebuie de dat vreme ca el să se întărească și să facă tot ce și-a pus în gând. Nu ar trebui, că nu știm despre Partidul Renașterii, nu știm nimic despre dânsul.”

„Eu cred că totuși guvernarea de la ziua de azi merge pe o cale dreaptă, mă rog sunt greșeli, dar să ne uităm deodată cine intră în Partidul Renașterii, oamenii care urmăresc îți fac deodată buna impresie.”

„Nu-mi doresc asta, vreau să mergem înainte, ceea ce s-a început, atât.”

Deputata PAS, Liliana Grosu a declarat că reprezentanții acestui partid nu fac nimic altceva decât să își lustruiască imaginea, prin declarații populiste.

LILIANA GROSU, deputată PAS: „Probabil au, urmăresc anumite scopuri, dar cred că argumentele pe are ei le aduc sunt pur subiective. Deci este o interpretare subiectivă a unor realități pentru că argumentul de tipul nu și-au onorat obligațiile sau au dus țara într-o situație deplorabilă sunt interpretări subiective, atunci când se vorbește despre o situație economică și despre acțiunile unui partid de guvernare se referă la fapte, la cifre. Eu cred că este doar o acțiune populistă prin care partidul acesta vrea să-și facă imagine.”

La alegerile parlamentare din 2021, Partidul Acțiune și Solidaritate a fost votat de cel mai mare număr de cetățeni din istoria Republicii Moldova, obținând 52,8% din voturi, echivalentul a 63 de mandate în Parlament.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md