fbpx
25.3 C
Бэлць
luni, iunie 17, 2024

/VIDEO/ USARB ține pasul reformelor din țară. Facultatea de drept îmbunătățește programul de studii cu ajutorul practicienilor

Citește și:

Sistemul juridic din Republica Moldova trece printr-o transformare continuă, marcată de reforme, iar Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți ține pasul. De aceea, a devenit deja o tradiție organizarea unei mese rotunde la care participă reprezentanții judecătoriilor, procuraturii, biroului de probațiune, avocații, polițiștii, criminaliștii, specialiștii din domeniu. Aceștia contribuie la îmbunătățirea programului universitar dar și la ajustarea acestuia la cerințele societății.

 DANIELA JITARIUC, studentă: „Este benefic ca toți studenții de la această facultate să aibă un dialog cu acești oameni de calitate, pentru a ști ce va fi pe viitor, cum trebuie să se descurce în unele situații.”

MARIA CRISTAN, studentă: „Este foarte important din punctul meu de vedere să contactăm cu practicienii din domeniul dreptului pentru că astfel ne dezvoltăm și noi abilitățile noastre profesionale, pentru că noi suntem specialiști în formare.”

ANATOLII JANU, avocat: „Eu cred că în primul rând este important, ținând faptul că anume din cadrul universității USARB pentru Bălți se suplinesc statele de personal de profesioniști care vin și care actualmente lucrează în toate organele de stat, inclusiv avocatura, procuratura, judecătoria, Ministerul Justiției. Este foarte important să avem un feedback la ceea ce se predă aici și ulterior să venim cu careva recunoștință, recomandări sau mulțumiri în adresa universității.”

Parteneriatele durabile cu reprezentanții structurilor de drept reprezintă o prioritate pentru universitatea din Bălți.

INA ODINOKAIA, șefa Catedrei de drept: „Suntem unica instituție de învățământ superior din zona de nord, care oferă programe de studii la specialitatea drept. Obiectivul principal a acestei întruniri este de a afla care este relevanța programelor de studii pe care le oferim, care este calitatea programelor noastre de studii, care sunt cerințele angajatorilor visa-vis de viitorii angajați, care sunt condițiile de acces, de recrutare a personalului în subdiviziunile lor.”

VITALIE RUSU, decanul facultății de drept: „Este o întâlnire cu reprezentanții angajatorilor pentru a ne consulta asupra perfecționării planurilor de învățământ. Pentru a da o nouă valență, o nouă respirație a ceea ce numim noi învățământ juridic. Opinia lor contează în această activitate pe care ne-o dorim să o realizăm la un nivel calitativ înalt și anume de a crește calitatea studiilor și a forma specialiști de o înaltă calificare, care urmează să se regăsească în acest domeniu.”

NATALIA GAȘIȚOI, rector USARB: „Avem o tradiție frumoasă de pregătire a specialiștilor în acest domeniu, în domeniul juridic. O experiență care se modifică cu anii și în ultima perioadă constatăm axarea în special pe parteneriate durabile cu instituțiile de drept din Republica Moldova. Vom discuta planul de învățământ pentru specialitatea drept în mod special, vom analiza provocările pentru formarea specialiștilor în acest domeniu. Atunci când în țară sistemul juridic se reformează, învățământul trebuie să țină pasul cu reformele care se fac în sistem.”

Anul acesta, facultatea de drept pregătește peste 200 de tineri specialiști.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Două focare de pestă porcină, în nordul țării. ANSA anunță recompense bănești celor care vor notifica despre depistarea unor cadavre de mistreți

Centrul Republican de Diagnostic Veterinar a confirmat prezența virusului pestei porcine africane în probele recoltate de la porcii domestici...

Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Pentru sportivă este a treia participare consecutivă...
  sursa: cursbnm.md