fbpx
0.3 C
Бэлць
duminică, decembrie 10, 2023

/VIDEO/ Votează pentru un candidat „scos din cursa electorală”. Scrutin cu scandal la Nihoreni, raionul Rîșcani

Citește și:

Scos din cursa electorală, dar nu și din buletinul de vot. Locuitorii satului Nihoreni, raionul Rîșcani au rămas nedumeriți după ce au aflat că primarul degrevat, Constantin Macovei care candidează pentru un nou mandat, a fost scos din cursa electorală print-o decizie a Curții de Apel Bălți. După ce unul dintre candidați a înaintat o cerere către CEC solicitând scoaterea din cursă a lui Constantin Macovei pe motiv că și-ar fi oferit concediu, în loc să fie degrevat pe perioada campaniei.

Pe 2 noiembrie curent, a avut loc ședința Consiliului electorale de circumscripție electorală sătească Nihoreni, unde a fost examinată această cerere, iar ulterior prin decizia CEC s-a stabilit că Constantin Macovei nu va fi scos din lista electorală.

ALINA VASILIEVA, Secretara CEC al satului Nihoreni, Rîșcani: „Se decide, se recunoaște neadmisă plângerea depusă de concurentul electoral din partea Partidului Politic Partidul Nostru, cu referire la cele spuse mai sus, această decizie intră în vigoare din momentul luării deciziei.”

Olga Zubcova candidatul care a depus solicitarea s-a adresat în instanță. În timp ce Judecătoria Drochia a respins cererea candidatei, magistrații Curții de Apel Bălți i-au dat câștig de cauză și au dispus scoaterea lui Constantin Macovei din cursa electorală. Chiar dacă decizia este executorie, membrii Consiliului electorale de circumscripție electorală sătească Nihoreni, nu s-au conformat.

OLGA ZUBCOVA, Candidată la funcția de primară din partea PP Partidul Nostru, în satul Nihoreni, raionul Rîșcani: „Comisia la moment din Nihoreni, nu acceptă îndeplinirea deciziei Curții de Apel Bălți, privind anularea hotărârii lor și scoaterea din cursa electorală a domnului Constantin Macovei din partea partidului politic Partidul Socialiștilor. Eu socot că îndeplinirea documentului justificativ și îndeplinirea documentului judecătoresc trebuie să fie îndeplinit.”

Președintele Consiliului electoral de circumscripție electorală sătească Nihoreni a refuzat să vorbească cu presa la acest subiect.

A refuzat să ofere un comentariu cu privire la situația creată și Constantin Macovei, candidatul care urma potrivit deciziei Curții de Apel Bălți să fie scos din cursa electorală.

Omenii din localitate sunt nedumeriți de situația creată.

„Asta tot nu e corect, ce a făcut el rău? Pentru cine noi dorim să votăm, aceia sunt scoși pentru că sunt mai puternici.”

„Dacă sincer, îi este de ajuns, îi e de ajuns cât timp a fost, a construit tot, i-a ridicat pe toți, lasă să se gândească la oameni, el la oameni nu se gândește.”

„Dacă au găsit că este vinovat trebuia să fie eliminat din cursă, dar câte cazuri au fost nici unul nu a fost dus până la urmă.”

Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale susțin că o decizie în acest sens se va lua doar după ce se va expune Curtea Supremă de Justiție. 

ALEXANDR BERLINSCHI, Secretar CEC: „Odată ce nu a fost aplicată ștampila retras alegerile se desfășoară. Curtea Supremă nu a dispus careva impedimente în desfășurarea alegerilor. Da, Curtea de Apel s-a pronunțat pe acest caz. Noi am avut cazuri cu diferiți candidați, în care Curtea de Apel a spus o decizie, iar Curtea Supremă a emis o altă hotărâre.”

Pentru funcția de primar al satului Nihoreni au fost înregistrați 8 candidați, însă au rămas 7 concurenți după ce Partidul Politic „Șansă” a fost scos din cursa electorală pentru alegerile locale generale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tânărul de 19 ani, din Ialoveni, dispărut acum câteva zile- găsit mort

Astăzi, în jurul orei 12:00, în extravilanul satului Bardar a fost depistat decedat un tânăr cu vârsta de aproximativ...

Joe Biden fuge de întrebările despre fiul său acuzat într-un nou dosar. Hunter: „Încearcă să mă omoare”

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden, a declarat vineri, 8 decembrie curent, că atacurile pe care le primeşte...
  sursa: cursbnm.md