fbpx
38.9 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

/VIDEO/ Vouchere de 2000 de lei pentru persoanele refugiate din Ucraina și celor care le oferă adăpost, la Fălești

Citește și:

Persoanele refugiate din Ucraina stabilite cu traiul în raionul Fălești, dar și familiile gazde au primit carduri de cumpărături în valoare de 2.000 de lei fiecare. Ajutorul a fost dat prin intermediul proiectului „Consolidarea protecției victimelor violenței de gen și promovarea bunăstării refugiaților din Ucraina și a categoriilor vulnerabile ale populației Republicii Moldova”.

 Galina Mînzătean găzduiește o familie de două persoane mai bine de jumătate de an. Femeia spune că are o pensie mică și orice ajutor e binevenit.

GALINA MÎNZĂTEAN, locuitoarea satului Călugăr, raionul Fălești: „Am la gazdă o familie de refugiați. Mi s-a făcut jale și conștiința nu ne-a părăsit ca să facem un bine. Avem nevoie și de una și de alta, la noi și pensiile nu sunt chiar așa voluminoase și voucherul acesta parcă ți-l dă cineva de pomană cum s-ar zice, e bine, o mulțumire că am primit refugiații la noi.”

Beneficiarii spun că aceste carduri sunt extrem de necesare pentru ei.

SERGHEI TUCEAC, locuitorul orașului Fălești: „Nimănui nu încurcă, eu le sunt foarte recunoscător celor care ne oferă acești bani, pentru mine este un ajutor știți și voi că în Moldova nu trăim bogat, de aceea eu întotdeauna spun mulțumesc, când sunt ajutat, eu le ajut pe ele, pe fetele care locuiesc la mine.”

IRINA BELAUS, refugiată: „Fără acest ajutor noi desigur că nu aveam să ne descurcăm. Noi primim pentru produsele alimentare, dar cu aceste vouchere e cu mult mai bine, pentru că alegerea produselor care le putem lua este mai vastă, de exemplu produsele din carne, mezelurile, lactatele, sunt acele care nu se dau în produsele cu termen de valabilitate mare, ele acolo nu intră, cu asta noi aici le putem achiziționa.”

LIUBOVI CUȘNIR, refugiată: „Le mulțumesc organizatorilor care ne ajută pe noi, pentru că acest ajutor pentru mine e necesar. Copiilor le trebuie fructe, nu zic de bomboane, mă refer la carne, fructe, pâine, aceste alimente sunt foarte necesare pentru copiii mei, mai ales când sunt cinci. E un mare ajutor pentru persoanele care se transferă cu locul de trai.”

Proiectul are drept scop acordarea ajutorului umanitar sub formă de carduri de cumpărături pentru produse alimentare și nealimentare.

NATALIA NEGURĂ, Agenția Teritorială de Asistență Socială Nord-Vest: „Agenției Teritorială de Asistență Socială îi revine misiunea să asigure bunăstarea sau starea de bine a persoanelor din teritoriu arondat. Urmare a rezultatelor negocierilor și a parteneriatelor frumoase pe care le avem cu organizațiile societății civile, am reușit să îi sesizăm cu privire la această necesitate de bază a persoanelor refugiate, cum sunt produsele alimentare și cu suportul donatorilor am reușit să acoperim această necesitate.”

ANDREI TABARCEA, Coordonator de proiect AO „Casmed”: „Scopul acestui proiect este distribuirea anume a voucherelor multifuncționale pentru refugiații din Ucraina și pentru persoanele gazde din Republica Moldova, care locuiesc în raioanele Edineț, Fălești, Florești, Telenești, Glodeni și municipiul Bălți. Corespunzător. Asociația Obștească CASMED a făcut un parteneriat cu organele din administrația publică locală pentru a distribui aceste vouchere.”

Proiectul „Consolidarea protecției victimelor violenței de gen și promovarea bunăstării refugiaților din Ucraina și a categoriilor vulnerabile ale populației Republicii Moldova”, este implementat de AO „CASMED”, în parteneriat cu HEKS/EPER Moldova, cu suportul financiar al Norwegian Church Aid.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

Procuratura raionului Ialoveni anunță trimiterea în judecată a unei cauze penale de învinuire a unui deținut de 27 de...

/VIDEO/ Ce s-a ieftinit și ce s-a scumpit timp de o lună în Moldova

În luna iunie a anului curent, prețurile medii de consum au scăzut cu 0,1%, față de luna mai. Scăderea...
  sursa: cursbnm.md