fbpx
13.1 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

Vine sezonul rece. Tot mai multe cazuri de tăieri ilicite de copaci, în nordul țării

Citește și:

Inspectorii de mediu au raportat în ultima săptămână mai multe cazuri de tăieri ilicite în nordul țării. Cazurile au fost depistate pe parcursul săptămânii în mai multe localități, iar făptașii au fost sancționați contravențional.

Primul caz a fost înregistrat de Inspectorii de Mediu din raionul Briceni, aceștia au verificat o unitate de transport în urma căreia s-a descoperit transportarea masei lemnoase fără deținerea documentației necesare pentru a justifica proveniența.

Ca urmare, au fost încheiate procese-verbale contravenționale conform articolului 142 alineatul (2) Cod Contravențional.

Al doilea caz a fost înregistrat de către Inspectorii de mediu din Soroca, aceștia au identificat în fâșia forestieră din extravilanul localității Bădiceni, din raionul Soroca.

În urma investigațiilor, a rezultat că un rezident local a tăiat neautorizat 19 arbori de salcâm, având diametre de până la 12 cm, cauzând un prejudiciu estimat la 513 lei mediului înconjurător.

Această acțiune ilegală a fost sancționată conform prevederilor Codului Contravențional, iar autorul a fost amendat cu suma de 2500 de lei.

Masa lemnoasă rezultată din tăierea neautorizată a fost predată autorităților locale, fiind înregistrată în balanța primăriei Bădiceni.

Un alt caz a fost descoeprit de către Inspectorii de Mediu din Glodenin. Aceștia au depistat un caz de transport ilegal de masă lemnoasă din fâșia forestieră a primăriei orașului Glodeni.

În conformitate cu articolul 142 alineatul (2) din Codul Contravențional al Republicii Moldova, a fost întocmit un proces-verbal și a fost aplicată o amendă în valoare de 2500 lei pentru transportul ilicit de masă lemnoasă.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului menționează că tăierea ilegală a arborilor reprezintă o amenințare la adresa biodiversității și a mediului înconjurător.

Acțiunile de protejare a naturii și respectarea regulamentelor privind tăierea arborilor sunt cruciale pentru conservarea ecosistemelor și menținerea echilibrului în mediul înconjurător.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md