fbpx
10.6 C
Бэлць
vineri, februarie 23, 2024

Cel puţin 23 de persoane care se adăposteau în centrele de asistenţă ONU din Gaza, ucise de bombardamentele israeliene (OCHA)

Citește și:

Cel puţin 23 de persoane care se adăposteau în patru facilităţi ale Naţiunilor Unite din Fâşia Gaza au fost ucise în urma atacurilor aeriene de joi ale Israelului, potrivit unui bilanţ actualizat al biroului umanitar al ONU, scrie Digi24.ro

Aproape 20.000 de persoane strămutate se adăposteau în aceste facilităţi administrate de Agenţia ONU pentru ajutor şi lucrări pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) atunci când au fost lovite, potrivit Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA).

„La data de 2 noiembrie, aproape 1,5 milioane de persoane din Gaza erau strămutate în interiorul ţării, iar peste 690.400 de persoane se adăposteau în 149 de unităţi ale UNRWA”, a precizat OCHA într-un comunicat preluat de CNN, potrivit News.ro.
Escaladarea violenţelor s-a soldat cu uciderea a 72 de membri ai personalului UNRWA şi a avariat 50 de instalaţii ale agenţiei începând cu 7 octombrie, a adăugat comunicatul.

Philippe Lazzarini, comisarul general al UNRWA, a afirmat anterior că agenţia a primit „veşti dificile” despre şcolile din taberele de refugiaţi din Jabalya şi Al Shati.
Trei şcoli administrate de UNRWA au fost lovite, provocând moartea a cel puţin 20 de persoane, a declarat el într-un interviu acordat CNN.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber

Astăzi, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a...

/VIDEO/ „Ce-ai făcut măi Manoil?” Bunica adolescentului din Sîngerei, care și-ar fi pus capăt zilelor, în lacrimi

„L-a luat așa de tinerel, că eu merg iaca pe 90 și mai bine eu mă hodineam și el...
  sursa: cursbnm.md