fbpx
11.2 C
Бэлць
joi, februarie 22, 2024

Vladimir Putin a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024

Citește și:

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că va candida la preşedinţie la scrutinul prezidenţial din 2024, scrie agerpres.ro

Decizia de a candida la alegerile prezidențiale de anul viitor ar urma să-l menţină pe actualul președinte rus la putere cel puţin până în 2030.

Putin, care a preluat ştafeta de la Boris Elţin în 1999, a avut deja un mandat mai lung decât orice alt conducător al Rusiei de la Iosif Stalin, depăşind mandatul de 18 ani al lui Leonid Brejnev.

El a făcut anunţul după ce i-a decorat la Kremlin pe soldaţii care au luptat în Ucraina cu cea mai înaltă distincţie militară, erou al Stelei de Aur a Rusiei, relatează agenţiile de presă ruseşti, preluate de Reuters şi Agerpres.

Întrebat de un locotenent colonel care a luptat în Ucraina dacă va candida din nou la preşedinţie, liderul de la Kremlin a răspuns afirmativ.

Anterior, purtătorul său de cuvânt a anunţat că „mulţi oameni” îi cer preşedintelui Vladimir Putin să candideze pentru un nou mandat de şase ani în luna martie a anului viitor şi că Putin îşi va anunţa decizia „atunci când va considera oportun”.

Comisia electorală centrală din Rusia a anunţat vineri că alegerile se vor organiza, în premieră, într-o perioadă de trei zile, respectiv 15-17 martie.

Când a fost întrebat vineri despre rezultatul unui sondaj efectuat de un institut de stat în care 70% dintre respondenţi au afirmat că Putin ar trebui sa candideze pentru un nou mandat, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a declarat: „Putin îşi va anunţa decizia când va considera potrivit şi eficient. Va fi în întregime decizia sa. Putin s-a bazat întotdeauna pe sprijinul oamenilor în activitatea sa. Principalul său interes este să amelioreze bunăstarea şi standardele de viaţă ale poporului nostru”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Educația sexuală în școală. Ce spun părinții: pro sau contra

Tot mai mulți părinți din nordul țării susțin ferm introducerea educației sexuale în curriculumul educațional. Ei argumentează că acest...

Peste 9 milioane de lei pentru implementare unui proiect la Drochia, prin intermediul ADR Nord

Orașul Drochia va beneficia de 9,6 milioane de lei, pentru implementarea proiectului „Creșterea nivelului de trai în zona de...
  sursa: cursbnm.md