fbpx
11.2 C
Бэлць
joi, februarie 22, 2024

/FOTO/ Tot mai multe cazuri de tăieri ilegale de copaci, în nordul țării. Inspectorii de mediu au pus mai multe amenzi

Citește și:

Inspectorii de mediu au raportat în ultima săptămână mai multe cazuri de tăieri ilicite în nordul țării. Cazurile au fost depistate pe parcursul săptămânii în mai multe localități, iar făptașii au fost sancționați contravențional.

Primul caz a fost înregistrat de către Inspectorii de mediu din Soroca, care au desfășurat o operațiune în localitățile Vădeni și Dumbrăveni, din raionul Soroca, descoperind două cazuri de recoltare ilegală a produselor lemnoase de pe terenurile administrației publice locale Vădeni.

Fiecare dintre aceste cazuri a fost sancționat cu o amendă în valoare de 2500 de lei, a fost calculat și prejudiciul cauzat mediului în sumă totală de 289 de lei, asociat recoltării neautorizate a produselor lemnoase.

Al doilea caz a fost înregistrat de către Inspectorii de Mediu din Dondușeni.

În cadrul acestei operațiuni, au fost depistate și documentate cazuri alarmante de tăiere ilegală în fâșiile forestiere de protecție, aducând prejudicii semnificative mediului înconjurător.

În prima situație, în fâșia forestieră de protecție gestionată de primăria Rediul-Mare, inspectorii au descoperit 86 de cioate ale arborilor de specii diferite, cu diametre cuprinse între 10 și 30 cm, tăiate ilegal de către persoane necunoscute. Volumul masei lemnoase tăiate ilegal a fost evaluat la 5,218 m3, iar prejudiciul adus mediului a fost estimat la 5113 lei.

În pădurea gestionată de primăria Corbu, au fost depistate 44 de cioate ale arborilor de specie salcâm, cu diametre cuprinse între 12 și 29 cm. Volumul masei lemnoase tăiate ilegal a fost de 4,474 m3, iar prejudiciul adus mediului s-a cifrat la 1099 lei.

În fâșia forestieră de protecție gestionată de Calea Ferată RM, districtul Ocnița, localitatea Corbu, au fost descoperite 21 de cioate ale arborilor de specii frasin și salcâm, cu diametre cuprinse între 12 și 26 cm. Volumul masei lemnoase tăiate ilegal a fost de 1,637 m3, iar prejudiciul adus mediului a fost evaluat la 1533 lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

  1. Tot mai multe cazuri de tăieri ilegale de copaci, depistate la nord. Inspectorii de mediu au pus amenzi - Ultimele ştiri din Moldova

    […] Primul caz a fost înregistrat de către inspectorii de mediu din Soroca, care au desfășurat o operațiune în localitățile Vădeni și Dumbrăveni, descoperind două cazuri de recoltare ilegală a produselor lemnoase de pe terenurile administrației publice locale Vădeni, transmite Ultimelestiri.md cu referire la tvn.md. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Educația sexuală în școală. Ce spun părinții: pro sau contra

Tot mai mulți părinți din nordul țării susțin ferm introducerea educației sexuale în curriculumul educațional. Ei argumentează că acest...

Peste 9 milioane de lei pentru implementare unui proiect la Drochia, prin intermediul ADR Nord

Orașul Drochia va beneficia de 9,6 milioane de lei, pentru implementarea proiectului „Creșterea nivelului de trai în zona de...
  sursa: cursbnm.md