fbpx
17.7 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

Volodimir Zelenski a inspectat granița Ucrainei cu Polonia și Belarus

Citește și:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat, miercuri, Volîn, prilej cu care i-a felicitat pe grănicerii ucraineni pentru modul în care protejează statul la granița comună cu Belarus și Polonia, informează ukrinform.

„Volîn. Granița Ucrainei cu Belarus și Polonia. Este o onoare pentru mine să fiu astăzi aici, să le mulțumesc grănicerilor noștri pentru protejarea frontierei de stat. Pentru protecția statului nostru în Bahmut. Știu cât de ferm ați stat acolo, apărând Bahmut”, a transmis Volodimir Zelenski.

Președintele a inspectat postul de observare și sistemul de tranșee pe două niveluri de la graniță. Din postul de observare s-a făcut o demonstrație despre cum se realizează supravegherea permanentă a liniei de frontieră cu ajutorul sistemelor video de la distanță. 

De asemenea, lui Zelenski i s-au arătat sistemele de detectare a vehiculelor aeriene fără pilot. Potrivit raportului militar din această zonă, pentru a asigura o protecție fiabilă a graniței ucrainene și pregătirea pentru a respinge o posibilă invazie a inamicului de pe teritoriul Belarusului, se construiesc bariere inginerești, fortificații și se înființează noi sisteme de supraveghere video la distanță.

Zelenski a adăugat că toți ucrainenii sunt mândri că au astfel de grăniceri, care „păstrează puterea, justiția și furia pe care le avem pentru apărarea statului nostru”. Polițiștii de frontieră au afirmat că s-a depus o muncă susținută de la începutul anului 2022 pentru a consolida granița cu Belarus în regiunea Volîn.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md