fbpx
20.9 C
Бэлць
marți, aprilie 30, 2024

1800 de euro pentru un permis de conducere. Doi tineri din Drochia, cercetați penal

Citește și:

Doi tineri din raionul Drochia sunt cercetați penal de procurorii anticorupție, într-un dosar pornit pe trafic de influență. Aceștia sunt bănuiți că ar fi luat mită pentru a ajuta un bărbat să obțină mai ușor permisul de conducere.

Potrivit datelor anchetei, suspecții ar fi pretins 1800 de euro, sub pretextul că pot determina funcționarii de la Secția de Înmatriculare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Soroca să favorizeze susținerea cu succes a examenului auto și obținerea permisului de conducere de categoria B.

Ofițerii  anticorupție au efectuat o transmitere de control în care unul dintre suspecți ar fi primit 100 de euro pentru perfectarea certificatului, care confirmă frecventarea lecțiilor de conducere auto suplimentare, necesar pentru a fi acceptat la examene. La domiciliile suspecților  au fost făcute percheziții, în cadrul cărora au fost găsite și ridicate actele de școlarizare pe numele denunțătorului. DGT Nord desfășoară în continuare acțiuni de documentare a cazului, pentru a identifica complicii bănuiților.

Cei doi tineri sunt cercetați în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 7 ani de închisoare sau amendă penală.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

În orașele Ocnița și Dondușeni vor fi construite noi stații pentru salvatori

În Republica Moldova vor fi deschise trei remize noi de salvatori și pompieri, construite în cadrul Programului tehnic umanitar...

/FOTO/ Accident grav la Soroca. Un tânăr de 18 ani, internat la spital

Poliția din Soroca a fost alertată cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Rublenița, raionul Soroca, în...
  sursa: cursbnm.md