fbpx
0.8 C
Бэлць
sâmbătă, decembrie 9, 2023

36 de cetățeni moldoveni au fost evacuați din Fâșia Gaza

Citește și:

36 de cetățeni moldoveni au fost evacuați marți din Fâșia Gaza și sunt în siguranță. Despre aceasta a anunțat președinta Maia Sandu, care precizează că acest lucru s-a reușit după o perioadă plină de incertitudine și negocieri, transmite IPN.

„Sunt recunoscătoare tuturor celor care au lucrat fără odihnă la acest proces complex de evacuare: angajații ambasadelor noastre din Israel și Turcia, ultima acreditată prin cumul în Egipt, echipa Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, colegii din celelalte instituții implicate, precum și partenerii noștri strategici, România, Ucraina și Statele Unite ale Americii. Grație acestui efort comun, cetățenii noștri sunt în siguranță”, a declarat șefa statului.

Cetățenii moldoveni evacuați sunt în grija funcționarului consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene care i-a preluat la punctul de trecere a frontierei de la Rafah, la frontiera cu Egipt. Autoritățile dau asigurări că acestora li se asigură tot sprijinul necesar, inclusiv asistența consulară și organizarea etapei următoare a călătoriei lor spre Republica Moldova.

„Din Cairo cetăţenii noștri vor fi transportați la București, împreună cu cetățenii români, cu o cursă aeriană specială organizată de Ministerul Afacerilor Externe din România, iar ulterior preluați cu un autocar pus la dispoziție de autorități. Mă bucur mult că sunt în siguranță. Le doresc un drum ușor și îi așteptăm acasă”, a mai spus Maia Sandu.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat marți cu autoritățile israeliene și egiptene au permis evacuarea cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza, prin punctul de trecere Rafah. Potrivit MAEIE, conform informațiilor oficiale, în prezent, în Fâșia Gaza se află peste 7000 de cetățeni străini, iar evacuarea acestora se desfășoară gradual.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cine sunt campionii naționali la Judo în 2023

Judocanii din Republica Moldova au concurat la o nouă ediție a campionatului național. Aproximativ 230 de sportivi au luptat...

/VIDEO/ La Consiliul Raional Fălești au fost constituite comisiile de specialitate

Treizeci și doi de consilieri s-au întrunit astăzi la ședința de constituire a componenței Consiliului Raional Falești. Pe ordinea...
  sursa: cursbnm.md