fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

Cabinetul de miniștri va aloca 2,1 miliarde de lei pentru a ajuta mediul de afaceri în perioada de criză

Citește și:

Executivul va aloca 2,1 miliarde de lei pentru măsuri de susținere a mediului de afaceri. Anunțul a fost făcut astăzi de către premierul Ion Chicu, în cadrul unui briefing de presă, informează MOLDPRES.

„Noi convocăm ședința Guvernului pentru a rectifica bugetul pentru anul 2020 și pentru a aloca resurse financiare suplimentare pe direcții prioritare. 2,1 miliarde de lei pentru ajutorul mediului de afaceri, aici sunt incluse toate acțiunile anunțate, inclusiv 1,3 miliarde de lei pentru subvenționarea agenților economici pentru plăți salariile sau impozite aferente plăților salariale. Din această sumă de 1,3 miliarde, 300 mln sunt acelea anunțate pentru perioada stării de urgență, iar în jur de un miliard, pentru agenții economici”, a spus Chicu.

Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a anunțat că 90 milioane de lei vor fi alocate pentru subvenționarea dobânzilor la credite pentru agenții economici.

“Suplimentar, vom aloca un miliard de lei pentru construcția drumurilor în interiorul localităților, sunt bani din împrumuturi. Am auzit propuneri de a tăia investițiile capitale și de a le îndrepta spre cheltuieli curente. Este o propunere lipsită de logică. Investițiile capitale sunt din împrumuturi, dacă nu investim, nu ne dau acești bani. Mai mult, asta înseamnă și locuri de muncă pentru cetățeni, inclusiv cei care au revenit în țară. Este necesar ca economia să funcționeze”, a explicat premierul.

Guvernul se va întruni vineri, 17 aprilie, pentru a aproba rectificările la Buget. Ulterior, documentul va ajunge în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Durata medie a vieții a crescut în 2023. Femeile trăiesc mai mult cu 0,7 ani, iar bărbații cu 0,4 ani

Durata medie a vieții în Republica Moldova în anul 2023 a crescut cu aproximativ 0,5 ani comparativ cu anul...

/VIDEO/ Canicula a ajuns și în Parlament. Deputații s-au stropit cu apă după ce s-au contrazis

Codul Roșu de caniculă a ajuns de ieri în Parlament. Câțiva deputați s-au stropit cu apă, după ce s-au...
  sursa: cursbnm.md