fbpx
0.3 C
Бэлць
luni, decembrie 11, 2023

Cazul elevului din Ustia, bătut de profesoară: Ministerul Educației s-a autosesizat

Citește și:

După ce redacția TV Nord a scris despre o mamă din satul Ustia, raionul Glodeni, care caută dreptate pentru copilul ei de 9 ani, după ce ar fi fost agresat de către dirigintă, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) s-a autosesizat.

„MEC informează că a fost demarată o anchetă de serviciu pe acest caz, în conformitate cu procedura de organizare instituțională și intervenție a lucrătorilor instituțiilor de învățământ în cazurile de abuz, neglijare, exploatare și trafic al copilului, reglementată prin Ordinul Ministrului Educației nr. 77 din 22 februarie 2013”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Procuratura Generală (PG) a Republicii Moldova a confirmat pentru redacția TV Nord demararea unei cauze penale în cazul copilului de 9 ani, abuzat fizic și moral de profesoara lui de clasele primare.

Potrivit răspunsului primit de la PG, cauza penală a fost pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de tratament inuman ori degradant, săvârșit cu bună-credință asupra unui minor.

Ministerul Educației și Cercetării dă asigurări că va continua să monitorizeze acțiunile întreprinse la nivelul instituției de învățământ pe marginea acestui caz, pentru a se asigura că va fi respectat cadrul legal relevant.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tânărul de 19 ani, din Ialoveni, dispărut acum câteva zile- găsit mort

Astăzi, în jurul orei 12:00, în extravilanul satului Bardar a fost depistat decedat un tânăr cu vârsta de aproximativ...

Joe Biden fuge de întrebările despre fiul său acuzat într-un nou dosar. Hunter: „Încearcă să mă omoare”

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden, a declarat vineri, 8 decembrie curent, că atacurile pe care le primeşte...
  sursa: cursbnm.md