Mierea poate fi un îndulcitor natural perfect pentru băuturile din această perioadă. În plus este un remediu natural pentru răceli. Mierea poate ajuta inclusiv la îmbunătățirea sistemului imunitar, dar despre beneficiile acesteia vom afla mai multe, scrie realitatea.md.
Consumul zilnic a două lingurițe de miere te poate ajuta să îți reglezi nivelul de zahăr din sânge și îmbunătățește nivelul colesterolului, potrivit studiilor. Cercetătorii recomandă să incluzi mierea în dieta ta zilnică pentru a-i putea vedea beneficiile asupra sănătății.
Cercetătorii au descoperit că înlocuirea zahărului din diete cu mierea, poate îmbunătăți calitatea vieții. De exemplu, această schimbare în dieta ta te poate ajuta să diminuezi riscul de îmbolnăvire a inimii sau riscul apariției diabetului.
Mierea este un produs obținut din prelucrarea nectarului de către albine. Conform statisicilor, producția anuală, globală de miere depășește 2 milioane de tone.
Beneficiile consumului
Pe lângă faptul că întărește sistemul imunitar, mierea reprezintă un înlocuitor sănătos al zahărului. Deși are un nivel caloric mai mare decât zahărul, mierea este mult mai indicată, mai ales pentru proprietățile ei.
Mierea conține antioxianți și are proprietăți antibacteriene și cicatrizante. Mierea nu reprezintă neapărat un aliment bogat în vitamin sau minerale, dar este sigur faptul că te va ajuta în cazul alergiilor, rănilor și luptă împotriva tusei. Mulțumită antioxidanților, mierea ajută la protejarea organismului.
Pentru curățarea tractului intestinal, mierea trebuie amestecată într-un pahar de apă caldă și suc de lămâie. Această băutură se poate consuma zilnic, înainte de a merge la toaletă. Va reduce nivelul de grăsimi din organism și va curăța intestinele, iar în felul acesta vei înțelege ce se întâmplă după ce consumi două lingurițe de miere în fiecare zi.
Mierea crudă este, de asemenea, un ajutor pentru îmbunătățirea sistemului imunitar. Datorită polenului de albine și al propolisului, consumul de miere crudă ajută sistemul digestiv, protejează sistemul respirator, cel vascular și cel nervos.
Are proprietăți fantastice, mai ales prin faptul că oferă energie și o stare bună după consum. Glucoza din miere, în momentul în care este procesată de sistemul digestiv, nivelul de energie va crește, la fel și starea de bine.
Mierea poate fi inclusă în ritualul de înfrumusețare
Mierea hidratează intens, motiv pentru care poate fi folosită în ritualul tău de înfrumusețare. Fie că vorbim de ten, păr sau unghii, mierea este mereu o idee bună pentru procesul tău de îngrijire. Spre exemplu, mierea poate fi folosită de 2-3 ori pe lună ca mască hidratantă, mai ales în perioada iernii, scrie the good housekeeping.
În cadrul unui studiu despre importanța mierii în dieta zilnică, participanții și-au urmat programul nutrițional, iar conținutul de zahăr din consumul de miere a reprezentat sub 10% din aportul de calorii zilnice.
Există, de asemenea, mituri că mierea odată încălzită devine toxică. Adevărul este că, de fapt, mierea încălzită își pierde din proprietățile și beneficiile pentru sănătate.
Efectele adverse ale consumului de miere
Atenție, totuși, să nu consumi mai multă miere decât doza recomandată pentru o zi. Mierea este un acid cre poate eroda smalțul dinților, precum și mucoasa esofagiană. Consumul excesiv de miere poate duce la apariția refluxului gastric și poate determina instabilitatea valorilor insulinei.
Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.