fbpx
14.8 C
Бэлць
marți, mai 28, 2024

Creștinii ortodocși de rit vechi îi sărbătoresc pe Apostolii Petru și Pavel

Citește și:

Creştinii ortodocşi de rit vechi îi cinstesc astăzi, 12 iulie, pe Sfinții Apostoli Petru şi Pavel. Sărbătoarea are loc după o perioadă de post, care variază în funcție de data Paștilor.

De sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel sunt legate mai multe obiceiuri și tradiții. Astfel, se consideră că din această zi, cucul și privighetoarea nu mai cântă. Pentru sporul casei și pentru sănătate, la biserică se sfinţesc colaci, lumânări, mere, care ulterior se împart celor săraci.

Totodată, se zice că dacă tună şi fulgeră în ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel, nucile şi alunele vor fi viermănoase.

Sfinții sunt cinstiți împreună pentru că amândoi au fost martirizați în aceiași zi.

Unele surse indică că cei doi sfinți sunt ocrotitori ai celor lipsiți de libertate. Asta pentru că cei ajunși în penitenciare sunt persoane care au greșit față de Dumnezeu, precum au greșit și ei – în anumite perioade, Petru s-a lepădat de Hristos, iar Pavel i-a prigonit pe creștini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Accident cu implicarea unei ambulanțe la Soroca: Un bărbat nu a acordat prioritate vehicolului

Poliția din Soroca a intervenit pentru documentarea unui accident rutier implicând două unități de transport, produs pe o stradă...

/METEO/ Meteorologii prognozează pentru astăzi ploi pe întreg teritoriul țării

Pentru astăzi, 28 mai, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează ploi pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi de...
  sursa: cursbnm.md