fbpx
1.5 C
Бэлць
luni, decembrie 4, 2023

Fetiţa din Marea Britanie afectată de o boală mitocondrială incurabilă şi deconectată de la aparate a murit

Citește și:

Indi Gregory, o fetiţă de opt luni din Marea Britanie aflată în stare critică, deconectată în weekend de la aparatele care o ţineau în viaţă, a murit în cursul nopţii, a anunţat luni familia sa, transmite Reuters, citat de agerpres.ro.

Părinţii lui Indi Gregory au pierdut luna trecută o bătălie juridică prin care au încercat menţinerea ei conectată la aparate şi transferul la centrul pediatric Bambino Gesu al Vaticanului de la Roma.

Fetiţa a murit la ora 01:45 GMT, a scris Dean Gregory, tatăl ei, într-un comunicat emis de organizaţia Christian Concern.

Indi suferea de o boală mitocondrială rară, incurabilă şi degenerativă, ceea ce însemna că celulele ei nu produceau suficientă energie.

Medicii ei au declarat că fetiţa avea dureri şi suferinţe semnificative, astfel încât o continuare a tratamentului nu era justificată. Instanţa britanică le-a dat dreptate, ultima hotărâre fiind pronunţată vineri.

Sâmbătă, bebeluşul a fost mutat de la spitalul din Nottingham, în centrul Angliei, la un centru unde a fost deconectat de la aparate.

Tatăl ei a declarat în comunicat că atât el, cât şi mama bebeluşului, Claire, se simt „furioşi, îndureraţi şi ruşinaţi”.

„NHS (Serviciul Naţional de Sănătate – n.r.) şi instanţele de judecată nu numai că au privat-o de şansa de a trăi o viaţă mai lungă, dar au luat şi demnitatea lui Indi de a se stinge din viaţă în casa familiei, acolo unde îi era locul”, a spus el, adăugând că ea nu va fi uitată niciodată. „Am ştiut că este specială din ziua în care s-a născut”, a adăugat el.

Săptămâna trecută, guvernul italian i-a acordat fetiţei cetăţenia italiană, într-un demers zadarnic menit să împiedice deconectarea ei de la aparate şi să permită transferul în Italia.

„Am făcut tot ce am putut, tot ce a fost posibil. Din păcate, nu a fost suficient”, a declarat premierul italian Giorgia Meloni pe reţeaua socială X (fostă Twitter).

Papa Francisc a făcut referire la acest caz, sâmbătă, afirmând într-un comunicat al Vaticanului că se roagă pentru fetiţă, pentru familia ei şi pentru toţi copiii care „trăiesc în suferinţă sau riscă să îşi piardă viaţa din cauza bolilor şi a războiului”.

În prezent nu există niciun tratament pentru bolile mitocondriale, care sunt genetice şi împiedică celulele organismului să producă energie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

La Bălți se va desfășura workshopul „Calea către UE: progrese și oportunități pentru Republica Moldova”. Cum poți participa

Asociația pentru Politica Externă (APE) invită toți doritorii la workshopul „Calea către UE: progrese și oportunități pentru Republica Moldova”.  Data:...

/VIDEO/Forumul Mass-Media 2023: Dezinformarea nu dispare, își schimbă canalele de răspândire

Dezinformarea nu dispare, doar se transformă sau își schimbă canalele de răspândire. Și aceasta în pofida remediilor care credeau...
  sursa: cursbnm.md