fbpx
-0.5 C
Бэлць
luni, decembrie 4, 2023

/VIDEO/ Crucea Roșie din Moldova distribuie vouchere pentru refugiați și persoane vulnerabile

Citește și:

Crucea Roșie din Moldova oferă vouchere care vin să acopere necesitățile de bază, precum hrană și igienă personală. Campania de distribuire se desfășoară în cele 15 filiale ale Crucii Roșii de pe întreg teritoriul țării și are scopul de a ajuta peste 3400 de refugiați ucraineni și peste 2800 de familii social vulnerabile din Republicii Moldova.

„Nouă ne-au dat vouchere de la Crucea Roșie, ne vom duce la magazin și vom face cumpărături. Ne ajută, precum noi suntem 4 oameni noi facem cumpărături de 1000 de lei, 1000 o dată, dar în rest totul este bine, mulțumim și pentru aceasta.”

„Știți, bine ne ajută, pentru că noi primim crupe, dar dorim pește, carne, de aceea noi luăm din magazin ceea ce ne place, voucherul este mai bine, pentru că noi avem celelalte produse.”

„Eu voi cumpăra carne tocată pentru a pregăti pârjoale, voi cumpăra pâine, chefir, cașcaval, voi cumpăra legume și fructe și la aceasta voucherul se termină, pentru că aceasta nu sunt atât de mulți bani, dar ne ajunge să ne alimentăm și va fi totul bine desigur.”

Coordonatorii programului spun că aceste vouchere le vor suplini beneficiarilor lipsa produselor pe care le primesc în alte pachete sociale.

ELENA ȚURCANU, Coordonator comunicare, Crucea Roșie din Moldova: „Societatea națională de Crucea Roșie, a demarat în luna noiembrie un program de asistență umanitară dedicate persoanelor refugiate din Ucraina și stabilite temporar pe teritoriul Republicii Moldova, programul presupune vouchere alimentare și non alimentare în valoare de 725 de lei per fiecare membru de familie.”

CRISTINA CRUDU, Directorul filialei Crucea Roșie din Bălți: „O necesitate a acestor vouchere din motivul că aceste colete igienice nu au toată paleta de produse pe care are nevoie o persoană, în special familiile cu copii au nevoie de aceste produse nu doar nerepresabile, dar și produse lactate, fructe, iaurturi, ceea ce nu poate include evident acest colet, respectiv este o necesitate acută, chiar și rechizite sau chimia era doar o paletă specifică.”

Campania este organizată de Societatea Națională Crucea Roșie din Moldova și susținută financiar de Crucea Roșie din Luxembourg, Crucea Roșie din Elveția, Federația Internațională de Cruce Roșie și Semiluna Roșie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ La Rîșcani, campania electorală continuă și după alegeri. De ce se învinuiesc candidații

Campania electorală continuă și după alegerea primarului, la Rîșcani. Actualul edil cere scuze publice din partea consilierului socialist, Vasile...

Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ziua în care ți se poate împlini cea mai mare dorință

Intrarea Maicii Domnului în Biserică sau Vovidenia este sărbătorită de credincioși pe 4 decembrie. Intrarea Maicii Domnului în Biserică...
  sursa: cursbnm.md