fbpx
38.9 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

/VIDEO/ Premieră la naționalul bălțean, cu trei actrițe: „Convulsii”, montat la Deva, jucat la Bălți

Citește și:

„Nu eram de acord cu ceva opinii legate de vânzările…-stai jos. – Mersi, legate de abordarea noastră. – Nu erai… – Așa e, face parte din munca mea. Noi toți de exprimăm opiniile, știți… – Da, și apoi ajungeți la un fel de consens.”

Spectacolul este montat după autorul britanic Mike Bartlett, de regizorul Mihai Panaitescu.

MIHAI PANAITESCU, regizor de teatru și film: „Această piesă, Convulsii, este importantă, din punctul meu de vedere, pentru că ridică un semn de întrebare. Un semn de întrebare pe care trebuie să ni-l punem toți: ce se întâmplă cu noi, ce se întâmplă cu viața noastră, ce se întâmplă cu demnitatea noastră, ce se întâmplă cu relațiile noastre la serviciu și nu neapărat, presiunile care se fac asupra noastră, până unde putem merge cu compromisuri, cât putem sacrifica din viața personală.”

ALISA POPA, actriță: „A fost ceva foarte frumos. N-am mai fost să montez în alt teatru, mai mult ca atât în România. A fost o experiență interesantă, am muncit, am muncit mult pentru ca să ajungem la un rezultat foarte bun. Sper să avem priză la spectatori. Sper să mai montăm.”

În spectacol joacă trei actrițe de la naționalul  bălțean: Irina Țăruș, Maria Macovei și Alisa Popa.

INA ILASCIUC-UNGUREANU, director general Teatrul Național „V. Alecsandri”: „Din nou avem o premieră și este la o săptămână de la premiera „Tema pentru acasă”, pe 4 iulie vă așteptăm cu mare drag la ea. Spectacolul s-a montat la Deva, fetele au fost în deplasare la Deva. L-au montat acolo și aici au venit în decorul gata. Scoatem spectatorului un produs nou. Poate zic controversat, dar totuși este despre demnitatea noastră umană, despre demnitatea fiecărei persoane, pentru că asta contează: să ținem capul sus, dârji și să nu permitem să ni se treacă în viața personală.”

Premiera va avea loc pe 4 iulie 2024.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un bărbat din raionul Dondușeni s-a înecat în bazinul din propria gospodărie

Un bărbat de 36 de ani și-a pierdut viața, după ce s-a înecat în bazinul din propria ogradă. Tragedia...

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

Procuratura raionului Ialoveni anunță trimiterea în judecată a unei cauze penale de învinuire a unui deținut de 27 de...
  sursa: cursbnm.md