fbpx
15.3 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Fostul deputat român Cristian Rizea, extrădat în România și declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova

Citește și:

Ex-deputatul român, Cristian Rizea, a fost extrădat în România, în această seară, 27 aprilie. Acesta a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Molodva pe un termen de 15 ani.

„Conform procedurilor legale, străinul a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul național de către personalul specializat al IGM.

Amintim că, declararea străinului persoană indezirabilă este o măsură asiguratorie, dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.

Măsura în cauză se dispune de autoritatea competentă pentru străini din oficiu sau la propunerea unor alte autorităţi cu competenţe în domeniul ordinii publice şi al securităţii naţionale care deţin date sau indicii temeinice în sensul celor indicate supra”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne.

Amintim că, Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în România pentru trafic de influență la patru ani și opt luni de închisoare cu executare. El a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru trafic de influență și spălare de bani, după ce a cerut și primit mită 300 000 de euro de la un om de afaceri. Cristian Rizea a fugit din țară cu două luni înainte de verdict.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md