fbpx
22.3 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

/FOTO/ Un fotograf italian a realizat un proiect fotografic despre satul Vărvăreuca din raionul Florești

Citește și:

Fotograful italian, Stefano Zuliani, a realizat un proiect fotografic despre satul Vărvăreuca din raionul Florești. Acesta și-a denumit proiectul „Înapoi acasă”.

Pentru Stefano Zuliani, satul Vărvăreuca a devenit un loc de destăinuire și înțelegere a culturii celor care au fost nevoiți să plece din Republica Moldova și să emigreze în Italia. Acesta spune că a vizitat de trei ori localitatea.

„Am vizitat Vărvăreuca de trei ori și de fiecare dată am fost întâmpinat cu multă simpatie. Am fost în luna aprilie, în ultima săptămână a Postului Mare „Săptămâna Mare”, când Vărvăreuca este în floare. În acel moment, am fost fascinat de numeroasele tradiții, de Paștele la ortodocși. Am fost și vara, când satul este verde, iar aerul cald; când grădinile sunt pline de legume și animalele pasc pe pajiști. Treptat, cu fiecare experiență am aflat tot mai mult despre acest popor frumos și ospitalier – că până la urmă, chiar să mă simt aici ca acasă”, spune fotograful.

Proiectul „Înapoi acasă”, este creat pentru persoanele care au fost nevoite să plece din Republica Moldova și să emigreze în Italia. În așa fel, fotograful a decis să readucă o părticică din Patrie pentru persoanele care au plecat peste hotare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De ce este importantă monitorizarea bugetului public în bugetare participativă?

Într-un oraș mic și primitor, locuitorii își doresc să se implice mai activ și să contribuie la proiectele de...

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...
  sursa: cursbnm.md