fbpx
5.1 C
Бэлць
duminică, martie 3, 2024

În următoarele două săptămâni benzina și motorina s-ar putea ieftini

Citește și:

În următoarele două săptămâni, preţul benzinei ar putea să scadă cu 15 bani, iar cel al motorinei cu 70 bani.

La o asemenea constatare a ajuns Consiliul Concurenței, în situația în care operatorii petrolieri vor menţine valorile actuale a indicatorilor economici. Potrivit instituției, în Republica Moldova, valoarea medie de import a produselor petroliere principale, la data de 21.03.2020 față de 01.01.2020, s-a diminuat cu circa 2,50 lei/litru (Benzina 95) și circa 3,00 lei/litru (Motorina Standard).

Ținând cont de transpunerea asimetrică a valorii de import în prețul de panou, Consiliul Concurenței estimează o diminuare medie a prețurilor de panou la principalele produse petroliere, pe parcursul următoarelor două săptămâni, minim cu 0,15 lei/litru (Benzina 95) și 0,70 lei/litru (Motorina), se arată într-o notă a instituţiei.

Consiliul Concurenței atrage atenția tuturor agenților economici, despre inadmisibilitatea de a se folosi de situația creată şi avertizează că aplicarea tuturor instrumentelor legale în vederea sancționării corespunzătoare a acestora este inevitabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cum vrea Dubai să construiască cel mai mare aeroport din lume, care va gestiona peste 160 de milioane de pasageri pe an

În urmă cu puțin mai mult de 10 ani, în octombrie 2013, un A320 al companiei Wizz Air care...

UE va examina un nou ajutor de apărare pentru R. Moldova

Europenii iau în calcul un ajutor suplimentar de apărare pentru Republica Moldova în condiţiile în care Rusia își continuă...
  sursa: cursbnm.md