fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

Marea Britanie elimină toate taxele vamale pentru produsele din Ucraina

Citește și:

Regatul Unit a anunţat luni eliminarea tuturor taxelor vamale pentru produsele ucrainene şi interzicerea exportului anumitor tehnologii sensibile către Rusia pentru a ajuta Kievul să facă faţă invaziei ruse, informează marţi AFP, preluat de Agerpres.ro. 

„Taxele vamale pentru toate mărfurile importate din Ucraina vor fi acum reduse la zero, iar toate cotele vor fi eliminate”, a anunţat guvernul britanic într-un comunicat. Această măsură răspunde unei solicitări directe a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, se arată în comunicat. Sunt vizate în special orzul, mierea, păsările de curte şi conservele de roşii.

„Regatul Unit va continua să facă tot ce îi stă în putere pentru a sprijini lupta Ucrainei împotriva invaziei brutale şi neprovocate a lui Putin şi pentru a contribui la asigurarea securităţii şi a prosperităţii pe termen lung a Ucrainei şi a poporului său”, a declarat într-un comunicat secretarul pentru comerţ internaţional Anne-Marie Trevelyan.

Marea Britanie a interzis, de asemenea, exportul către Rusia a unor produse şi tehnologii pe care această ţară „le-ar putea folosi pentru a suprima poporul eroic al Ucrainei”, în special echipamente pentru interceptarea şi monitorizarea comunicaţiilor.

„Aceasta va acoperi toate lacunele existente pentru a garanta că Rusia nu cumpără aceste produse din Regatul Unit”, se arată în declaraţie.

Guvernul britanic şi-a extins săptămâna trecută lista sancţiunilor comerciale, interzicând importul de argint, produse din lemn şi caviar şi a majorat taxele vamale cu 35 de puncte procentuale pentru anumite produse din Rusia şi Belarus, în special diamante şi cauciuc.

Londra susţine că a sancţionat de la începutul războiului din Ucraina peste 1.400 de persoane şi companii care au legături cu regimul preşedintelui rus Vladimir Putin.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Inginer cadastral din Elizaveta, reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență

Un fost inginer cadastral de la primăria Elizaveta, municipiul Bălți, a fost reținut fiind suspectat de comiterea traficului de...

SUA critică decizia Spaniei, Irlandei şi Norvegiei de a recunoaşte Palestina ca stat

Casa Albă a dezaprobat, miercuri, decizia pe care Spania, Irlanda şi Norvegia au luat-o de a recunoaşte formal Palestina...
  sursa: cursbnm.md