fbpx
26.4 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

Marina Tauber cheamă oamenii la protest

Citește și:

Candidata Partidului Politic Șor la funcția de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber, spune că își va căuta dreptatea în judecată, după ce Comisia Electorală Centrală a cerut Judecătoriei Bălți anularea înregistrării sale în calitate de candidat în alegeri. Tauber i-a îndemnat pe bălțeni ,și nu doar, să o susțină, inclusiv ieșind la proteste, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, Marina Tauber a declarat că nu va lăsa lucrurile cum sunt. „În primul rând, vom căuta dreptatea în judecată. Suntem siguri că judecătorilor le ajunge profesionalism pentru a lua o decizie corectă și să restabilească dreptatea”, a declarat Marina Tauber.

„Noi trebuie să dăm dovadă de voință și să nu permitem nimănui să o calce în picioare. Dacă trebuie, haideți să ieșim în stradă și să luptăm pentru drepturile noastre, pentru voința noastră, pentru cum vrem să trăim și pentru ce viitor vrem să construim”, a adăugat candidata.

Marina Tauber spune că decizia CEC este „o crimă împotriva bălțenilor, împotriva unei vieți mai bine, împotriva  îmbunătățirilor și împotriva a tot ceea ce visează și au dreptul să viseze oamenii”. Moldova tot mai mult înclină spre dictatură, guvernarea PAS a acaparat statul și își subordonează toate instituțiile democratice. Sunt încălcate drepturile și libertățile omului. Unica grijă a Maiei Sandu și PAS este să subordoneze toate instituțiile și să creeze frică în societate, a mai spus candidata Partidului Politic Șor.

Deputatul partidului Politic Șor, Denis Ulanov, a declarat că la ședința CEC au fost încălcate toate directivele europene care vorbesc despre alegeri libere. Acesta a remarcat că așteaptă reacția partenerilor externi față de ceea ce s-a întâmplat ieri.

Miercuri, după o ședință care a durat mai bine de patru ore, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis să solicite Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidului Politic Șor, la funcția de primar al municipiului Bălți. CEC a constatat folosirea de către candidat a fondurilor financiare și materiale nedeclarate la alegerile locale noi în circumscripția electorală municipală Bălți, de cel puțin 34 260 de lei, iar în consecință, depășirea maximă a plafonului stabilit de CEC, cu cel puțin 9 514 lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tatăl lui Guguță a murit la 92 de ani. Spiridon Vangheli a trecut la cele veșnice

Spiridon Vangheli a murit la vârsta de 92 de ani, la o săptămână de la ziua lui de naștere,...

Peste 8.000 de locuri bugetare în universități, aprobate de Guvern

Planul de admitere în învățământul superior pentru anul de studii 2024-2025 a fost aprobat de Guvern. Astfel, în instituțiile de...
  sursa: cursbnm.md