fbpx
13.7 C
Бэлць
luni, mai 27, 2024

Numărul animalelor domestice scade în Republica Moldova

Citește și:

În primul trimestru al anului curent, numărul bovinelor a ajuns la 120 mii de capete, cu 20 mii mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, numărul vacilor s-a diminuat de la 96 mii la 81 mii.    

Potrivit Biroului Național de Statistică (BNS), în primul trimestru al acestui an, în curţile gospodarilor creşteau peste 76 de mii de vaci, cu 16 la sută mai puţin decât în 2019.

În întreprinderile agricole au fost înregistrate cinci mii de vaci, cu aproape cinci la sută mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Atât numărul oilor și caprelor, cât și a stânelor, la fel a scăzut în Republica Moldova. Doar 25 de mii de oi şi capre avem acum în ţară.

Schimbările au dus la scăderea producției de lapte, cantitatea acestuia micșorându-se cu 15 la sută.

Cât priveşte numărul porcilor, acesta rămâne constant. Cele mai multe porcine sunt crescute în ferme. Statisticile mai arată că fermierii de la noi din țară, au crescut în acest an peste 5,4 milioane de păsări, cu un procent mai mult, decât anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Poate l-ați văzut undeva. Un copil din Bălți, dispărut

A ieșit din Teatrul Național Vasile Alecsandri din municipiul Bălți și este de negăsit. Turcu Andrei Ivan, anul nașterii ...

/VIDEO/ Examinarea dosarului cu tânărul găsit mort pe malul unui lac din Hîjdieni, Glodeni, bate pasul pe loc. Ce spune mama victimei

Examinarea dosarului în cazul tânărului găsit mort pe malul unui lac din apropierea satului Hîjdieni, raionul Glodeni bate pasul...
  sursa: cursbnm.md