fbpx
24.7 C
Бэлць
sâmbătă, mai 25, 2024

O femeie, condamnată la moarte pentru fraudă financiară

Citește și:

Un tribunal din Vietnam a condamnat-o joi la moarte pe Truong My Lan, un magnat în imobiliare, pentru rolul jucat într-o fraudă financiară de 304 trilioane de dong (12,46 miliarde de dolari), cea mai mare din istoria ţării, relatează Reuters, citat de agerpres.ro. 

Truong My Lan, preşedinta dezvoltatorului imobiliar Van Thinh Phat Holdings Group, a fost găsită vinovată de deturnare de fonduri, mită şi încălcări ale reglementărilor bancare, la finalul unui proces în oraşul Ho Chi Minh, principalul hub de afaceri al ţării, relatează media de stat.

Procesul, care a început pe 5 martie şi s-a încheiat mai devreme decât era planificat, este parte a campaniei anticorupţie pe care liderul Partidului comunist, Nguyen Phu Trong, a promis-o de mulţi ani, cu puţine rezultate tangibile însă, comentează Reuters.

Campania, numită „furnalul incadescent”, a dus la punerea sub acuzare sau înlăturarea a sute de oficiali de stat de rang înalt sau oameni de afaceri cunoscuţi.

La un anumit moment în 2022, bursa din Vietnam a înregistrat o pierdere de 40 de miliarde de dolari după o serie de mari arestări în lumea corporaţiilor, afectând încrederea investitorilor într-un moment delicat pentru economia care creşte în ritm accelerat.

Avocaţii lui Lan nu au putut fi contactaţi pentru a comenta verdictul, notează Reuters.

Truong My Lan şi complicii ei au fost acuzaţi de sifonarea a peste 304 trilioane de dong de la Joint Stock Commercial Bank (SCB) din Saigon, pe care ea o controla prin zeci de intermediari, potrivit investigatorilor.

Între începutul lui 2018 şi octombrie 2022, când statul vietnamez a salvat banca SCB, Lan şi-a însuşit mari sume de bani aranjând credite ilegale către companii fantomă, au mai menţionat anchetatorii. Femeia de afaceri va face apel împotriva verdictului, a declarat pentru Reuters un membru al familiei înainte ca acesta să fie anunţat.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Lupte intense pe frontul din Ucraina. Rușii au anunțat că au cucerit încă un sat

Armata rusă a revendicat sâmbătă cucerirea unui alt sat din estul Ucrainei, situat în apropierea localităţii Ocheretîne, unde a...

Important, pentru consumatorii de apă potabilă din Florești: Sunt posibile sistări de livrare a apei

SA "Servicii Comunale Florești" informează că în legătură cu situația de avarie la Stația de pompare a apei Gura...
  sursa: cursbnm.md