fbpx
19.6 C
Бэлць
sâmbătă, iunie 22, 2024

Premierul Chicu a convocat o ședință dedicată subiectului industrializării Republicii Moldova

Citește și:

Premierul Chicu a convocat o ședință dedicată subiectului industrializării Republicii Moldova. Au fost discutate căile de atragere a investitorilor industriali și oportunitățile investiționale existente în raioanele din țară.

Marin Ciobanu, administratorul Zonei Industriale Bălți a vorbit despre constituirea a 16 platforme industriale în RM și ținând cont de experiența acumulată în atragerea investitorilor industriali. La această etapă se clarifică locațiile potrivite pentru constituirea platformelor industriale și se discută cu autoritățile locale.

A fost discutată oportunitatea constituirii unui parc de inovare, cercetare și dezvoltare, care va fi specializat în proiectarea și testarea soluțiilor în special pentru industria automotivelor. Parcul va oferi oportunități de creștere și dezvoltare personală pentru inginerii și cercetătorii moldoveni și va stimula dezvoltarea industrială a țării.

Prim-ministrul a solicitat elaborarea unui plan de acțiuni detaliat, cu termeni concreți și responsabili. „Vom merge la investitori și trebuie să avem cât mai multe argumente să-i convingem să investească în Moldova. Vom informa toți partenerii de dezvoltare despre intențiile noastre și facilitățile care le oferim. Moldova poate fi o oportunitate de dezvoltare practic pentru orice industrie”, a spus Ion Chicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De ce este importantă monitorizarea bugetului public în bugetare participativă?

Într-un oraș mic și primitor, locuitorii își doresc să se implice mai activ și să contribuie la proiectele de...

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...
  sursa: cursbnm.md