fbpx
2.9 C
Бэлць
marți, decembrie 5, 2023

Reacția Alei Nemerenco, după ce medicul-șef al Centrului Perinatologic Bălți a fost reținut de CNA: „E timpul de renunțat la o așa rușine pentru sistem”

Citește și:

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu reacție pe rețelele de socializare, după ce medicul-șef al Centrului Perinatologic Bălți a fost reținut de CNA în flagrant, când lua 7.000 de lei pentru asistarea unei nașteri.

„E timpul de renunțat la o așa rușine pentru sistem – a scoate zece piei de pe prieteni, concitadini, consăteni, vecini, colegi. Ne dorim în Europa, dar cu practici vechi, cam așa se primește. Încurajez pacienții să nu plătească, să nu le fie frică, să declare, să raporteze.

Pentru cei care continuă cu obiceiurile lor urâte – îmi pare rău, dar până la urmă, nu veți putea evita întâlnirea cu ofițerii CNA, aceasta trebuie să fie clar. Sistemul de sănătate e al oamenilor și pentru oameni și va deveni pe final un sistem nu doar de sănătate, ci și sănătos”, a scris ministra pe Facebook.

Ala Nemerenco a mai menționat că ministerul „condamnă orice percepere de bani de la pacienți de către personalul medical – condiționată, pasivă, sub formă de mulțumiri.”

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un turc, a încercat să treacă o frontieră din nordul țării cu un permis fals

500 EUR ar fi costat obținerea unui permis de conducere turcesc, cu semne rezonabile de falsificare. Documentul a fost...

Imagini revoltătoare: Șofer, surprins cu două vulpi moarte pe capotă

Un șofer a fost surprins pe străzile din Capitală cu două vulpi moarte pe capotă. Imaginile scandaloase au fost...
  sursa: cursbnm.md