fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

Recomandările pompierilor pentru cetățeni pe timp de caniculă  

Citește și:

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu recomandări pentru cetățeni în vederea reducerii riscurilor pe timp de caniculă.

Specialiștii îndeamnă oamenii să evite ieșirile în stradă în orele amiezii și expunerea îndelungată la razele directe ale soarelui.

La ieșirea din casă se recomandă utilizarea mijloacelor de protecție solară și hainelor lejere de culori deschise, pentru a evita șocul termic pe timp de caniculă.

Totodată, cetățenii sunt îndemnați să consume suficientă apă, în vederea hidratării corespunzătoare a organismului.

În perioada caniculară, o atenție deosebită trebuie să fie acordată regulilor de siguranță și comportament în timpul scăldatului. Astfel, oamenii sunt îndemnați să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare.

De asemenea, salvatorii recomandă evitarea consumului de băuturi alcoolice, înainte de a intra în apă.

Menționăm că Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis pentru perioada 27 – 29 august, Cod Galben și Portocaliu de caniculă pe întreg teritoriul țării.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md