fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

/VIDEO/Ambasadorul UE în RM, mesaj de felicitare în limba română: UE va fi alături de voi

Citește și:

Janis Mazeiks, șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, a adresat un mesaj de felicitare cetățenilor Republicii Moldova, de Ziua Independenței. Într-un mesaj video, ambasadorul UE a vorbit în limba română și a povestit despre progresele importante făcute în țara noastră către o independență veritabilă, cu sprijinul de încredere al comunității europene.

„Azi marcăm ziua în care Republica Moldova a devenit un stat suveran și independent, iar voi ați devenit liberi să vă decideți atât prezentul, cât și viitorul. Un moment istoric, urmat de un parcurs dinamic, în care Moldova a făcut progrese mari către un viitor mai bun”, spune Janis Mazeiks, transmite tv8.md. 

Potrivit ambasadorului UE, de aproape trei decenii, Uniunea Europeană este prietenul și partenerul de încredere al Republicii Moldova în calea ei către o independență adevărată, economică, socială și teritorială. De asemenea, Mazeiks menționează că, în ultimii doi ani, UE și statele membre au oferit Moldovei peste un miliard de euro.

„Piața UE și-a deschis porțile pentru Republica Moldova. Europenii cumpără produse cu marca „Fabricat în Moldova”, iar antreprenorii moldoveni își extind în continuare prezența pe această piață sigură și predictibilă”, a accentuat Mazeiks în mesajul său.

Totodată, șeful Delegației UE la Chișinău a mai dat asigurări că Uniunea Europeană va susține în continuare Moldova pe calea integrării europene. 

„Suntem angajați într-un parteneriat durabil cu Republica Moldova și vom fi alături de voi pe calea reformelor, în lupta împotriva corupției și în construirea statului de drept. Acesta este viitorul nostru european comun, pe care îl meritați și pe care îl scrieți deja în calitate de țară candidată de aderare a UE. La mulți ani, Republica Moldova!”, a conchis Mazeiks.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Inginer cadastral din Elizaveta, reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență

Un fost inginer cadastral de la primăria Elizaveta, municipiul Bălți, a fost reținut fiind suspectat de comiterea traficului de...

SUA critică decizia Spaniei, Irlandei şi Norvegiei de a recunoaşte Palestina ca stat

Casa Albă a dezaprobat, miercuri, decizia pe care Spania, Irlanda şi Norvegia au luat-o de a recunoaşte formal Palestina...
  sursa: cursbnm.md