fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

Republica Moldova, codașă în topul celor mai puternice armate din lume

Citește și:

Republica Moldova se află pe penultimul loc în clasamentul Global Firepower privind cele mai puternice forțe militare din lume, scrie jurnal.md

Potrivit clasamentului, cele mai puternice armate le are SUA, Rusia și China.

Țara noastră ocupă locul 144 din cele 145 de țări incluse în clasament. După noi – Bhutan, o țară din sudul Asiei, care se află pe ultima poziție.

Global Firepower clasifică armatele a 145 de națiuni, cântărind o serie de factori diferiți, cum ar fi volumul de echipament militar și de trupe de care dispune fiecare țară, situația financiară, geografia și resursele disponibile.

Armata României ocupă poziția 47 din 145 de state analizate. Trebuie precizat că România și-a menținut poziția față de 2023.

În topul celor mai puternice armate din lume se află următoarele: SUA, Rusia, China, India, Marea Britanie, Coreea de Sud, Pakistan, Japonia, Franța, Italia.

Alcătuirea unui clasament precis al puterii militare globale este aproape imposibilă, spun experții, având în vedere multitudinea de factori necesari pentru o analiză adecvată.

Alex Kokcharov, analist de risc la S&P Global Market Intelligence, a declarat pentru Business Insider că acesta reflectă „mai degrabă percepțiile decât imaginea reală”. O mulțime de informații nu sunt disponibile. Și Dr. Matthew Ford, fost membru al West Point și profesor asociat la Universitatea Suedeză de Apărare, a făcut o observație similară. Datele, a spus el, nu țin cont de factori precum pregătirea și educația militarilor, abilitățile lor de intelligence sau eficiența structurii de comandă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Tradițiile nu se uită la Prepelița. De hramul satului, copiii s-au întrecut la trântă pentru iepure și cocoș

Distracție mare a fost miercuri la hramul satului Prepelița din raionul Sîngerei. https://youtu.be/NH23sKHu4_4 IULIAN ERIMEI, primarul comunei Prepelița, raionul Sîngerei: „Satul...

Inginer cadastral din Elizaveta, reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență

Un fost inginer cadastral de la primăria Elizaveta, municipiul Bălți, a fost reținut fiind suspectat de comiterea traficului de...
  sursa: cursbnm.md