fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

/VIDEO/ 11 ianuarie – Ziua Internațională a cuvântului Mulțumesc. Cui spun mulțumesc bălțenii

Citește și:

Din 1984 pe 11 ianuarie sărbătorim Ziua Cuvântului Mulțumesc.

„În primul rând vreau să-ți Mulțumesc că ești alături. Într-al doilea rând vreau să-i spun că de fiecare dată sunt susținut de tine și te iubesc.”  

„Practic în fiecare zi zic Mulțumesc. În primul rând Mulțumesc lui Dumnezeu că mă scol și sunt sănătoasă și Mulțumesc copiilor că îmi zic mamă. Și mulțumesc… de ori câte ori pot să spun Mulțumesc, e un cuvânt frumos, plăcut ca să-l spui.”

„Spui Mulțumesc mamei că te-a născut și în toată ziua te bucuri când o vezi, copiilor le spui Mulțumesc când îți fac un lucru plăcut pentru tine și te ascultă. E un lucru frumos să spui Mulțumesc.”

„Mulţumesc” reflectă recunoştinţă, preţuire și respect.

„La persoane dragi, la oameni care m-au ajutat cu ceva în momente grele. Și așa, chiar și pentru nimic pot să spun Mulțumesc pentru un simplu sfat. – De ce e bine să spunem mulțumesc? – E un gest foarte frumos și faci nu știu, zici Mulțumesc pentru că ai un respect față de persoana dată.”

„Tuturor le spun Mulțumesc. Când urăm o zi bună spunem Mulțumesc. Iată am cumpărat produse și spun Mulțumesc. Respect, educația, spui Mulțumesc și îți este mai ușor pe suflet.”

„Eu tuturor le spun Mulțumesc. Cu toți mă salut. Sunt un om cu suflet mare. Mulțumesc părinților mei, au fost foarte buni.”  

Cuvântul „mulțumesc” în limba română ar fi provenit din cuvintele „mult” și „a uni” fapt ce a creat structura „mult-unesc”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Atenție, motociclist în trafic. S-a dat startul sezonului moto, la Bălți

Odată cu încălzirea timpului, pasionații de motociclism din municipiul Bălți și-au scos vehiculele preferate din garaje, marcând începutul mult...

Meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri

Meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri. Acesta va intra în vigoare în această noapte și este valabil până...
  sursa: cursbnm.md