fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

Salvatorii din Republica Moldova, instruiți de colegii din Polonia

Citește și:

11 membri ai echipei USAR Moldova din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență(IGSU) au participat, în perioada 24-28 iulie, la un curs de instruire privind pregătirea echipei de căutare-salvare urbană, organizat cu sprijinul unei organizații din Polonia.

Cei 11 specialiști au fost instruiți de formatori din Polonia privind utilizarea sistemului online informațional de coordonare și management INSARAG care funcționează pentru schimbul de informații și coordonarea asistenței bilaterale în cazul dezastrelor majore.

Astfel, pe parcursul a 5 zile, angajații IGSU și-au perfecționat capacitățile profesionale privind funcționalitatea sistemului operațional, recepționarea informațiilor în cazul situațiilor excepționale, administrarea datelor despre activitățile în timp real ale echipei USAR. Totodată cursul a vizat și aspecte practice privind introducerea informațiilor operative în baza operațională, dar și întocmirea rapoartelor despre acțiunile realizate de echipă în timpul misiunilor simulate.

La finalizarea cursului de instruire participanții au primit certificate de calificare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Inginer cadastral din Elizaveta, reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență

Un fost inginer cadastral de la primăria Elizaveta, municipiul Bălți, a fost reținut fiind suspectat de comiterea traficului de...

SUA critică decizia Spaniei, Irlandei şi Norvegiei de a recunoaşte Palestina ca stat

Casa Albă a dezaprobat, miercuri, decizia pe care Spania, Irlanda şi Norvegia au luat-o de a recunoaşte formal Palestina...
  sursa: cursbnm.md