fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

SCANDALOS! Conținut sexist, creat pe pagina de TikTok a Poștei Moldovei

Citește și:

Contul de TikTok al Poștei Moldovei și al Preturii Centru a atras atenția activiștilor civici zilele curente. Cel puțin două videouri au fost aduse ca exemple vădite de încurajare a sexismului. Sexism înseamnă „discriminare sexuală care funcționează, de regulă, în defavoarea femeilor și în favoarea bărbaților, la nivel individual, dar și instituțional”, scrie realitatea.md.

Alexandrina Garuța a observat videourile sexiste și a comentat că „în aceste cazuri particulare, efectul, produs cu intenție sau nu (pot doar presupune), este de a „menține și consolida stereotipurile de gen”, care-s destul de frecvent întâlnite în Republica Moldova, de altfel”.

„Ce aș fi așteptat să văd pe un cont de Tiktok gestionat de funcționari/e publici/e, plătiți/te din bani publici? E simplu – orice informații de interes public. Sper că Poșta Moldovei și Pretura Centru se vor sesiza și, cel puțin, vor oferi o explicație cum și de ce aceste videouri au apărut în spațiul public”, a continuat ea.

Subiectul a fost abordat și de Vlada Ciobanu. Ba mai mult, ea le-a sugerat angajaților responsabili de pagina de pe această rețea socială idei pentru videouri bazate pe soluții: „la intersecția Șciusev cu Eminescu lipsește un semafor pentru pietoni și e tare dificil, mai ales când este soare, să traversezi strada, pentru că nu se înțelege nimic; la intersecția Șciusev cu Armenească din cauza unui copăcel și a mașinilor parcate nu se vede când vin mașinile și când este ok de trecut strada. Cam periculos; la intersecția Șciusev cu Bulgară nu este vopsită trecerea de pietoni; la intersecția Bulgară cu București n-ar strica un semafor, cam periculos și stresant e pentru pietoni”.

„Abia aștept TikTok-uri cu soluțiile super simple la aceste probleme ale pietonilor!”, a punctat Vlada Ciobanu.

Nici Pretura Centru și nici Poșta Moldovei nu a venit cu vreo explicație publică,

Sursă colaj: stiri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md