fbpx
13.7 C
Бэлць
miercuri, mai 22, 2024

/FOTO/ Trei bănuiți în organizarea migrației ilegale, reținuți în flagrant delict în nordul țării

Citește și:

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD împreună cu ofițerii Agenției Europene FRONTEX au destructurat un grup criminal organizat specializat în migrația ilegală. Membrii grupului au fost reținuți în flagrant delict în zona de frontieră, unde ar fi organizat pentru un cetățean ucrainean migrarea ilegală din Ucraina în R. Moldova, inclusiv urmau să asigure și șederea temporară în țara noastră.

Ieri, 30 aprilie 2023, prin înot râul Nistru, bărbatul din Ucraina a trecut ilegal frontiera moldo-ucraineană. Astfel, în cadrul unei misiuni comune de supraveghere a frontierei de stat,  angajații Sectorului Poliţiei de Frontieră Otaci și colegii FRONTEX au surprins pe direcţia localităţilor Călărăuşeuca-Moghiliov-Podolsk un bărbat care nu-şi justifica prezenţa în zonă. 

Ca urmare a verificărilor specifice, persoana a fost legitimată ca cetățean al Ucrainei în vârstă de 35 de ani. Totodată, la fața locului echipa comună de control a depistat trei cetățeni moldoveni, din primele cercetări a fost stabilit că aceștia aveau rolul de a prelua persoana străină, transporta şi caza temporar pe teritoriul Republicii Moldova, contra unei sume de 4000 de dolari.

În fapt, bănuiții de organizare a migrației ilegale au fost reținuți pentru 72 de ore.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Atenție dacă ați cumpărat așa ciuperci. ANSA retrage din comerț un lot marca Lux Menu

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi retragerea din comerț a unui lot de ciuperci conservate marca...

/FOTO/ Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice. Două sunt din nordul țării

Astăzi, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară. De...
  sursa: cursbnm.md