fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

/VIDEO/ Vezi unde se află vila deputatului Boris Marcoci, procurată anul trecut. Ce proprietăți mai are parlamentarul

Citește și:

O vilă de 66 de mii de euro, cumpărată anul trecut, s-a făcut remarcată în declarația de avere depusă de deputatul PAS, Boris Marcoci. Parlamentarul a declarat pentru TV8, că imobilul este situat în România, dar susține că nu-i aparține și de fapt ar fi proprietatea copiilor săi.

Vila are 154 de metri pătrați și a costat 66.450 de euro. Aceasta ocupă un teren de 7 ari cu o valoare de peste 23 de mii de euro. Boris Marcoci declară că nu intenționează să-și lase casa din municipiul Bălți, unde a trăit o viață, iar noile achiziții din România ar fi de fapt ale copiilor și la rugămintea lor au fost înregistrate pe numele soției sale. 

Boris Marcoci: Noi suntem în municipiul Bălți. Avem casa pe care am făcut-o cu mâinile noastre, împreună cu soția și locuim acolo din 1998. Nu am avut altă vilă, nu am avut nimic. Dar copiii locuiesc în România. Au avut apartamentul lor și l-au vândut. Nu au vrut să scrie vila pe ei și au pus-o pe soția mea. Iată cum a fost toată experiența.

Reporter TV8: Deci, vila este a copiilor?

Boris Marcoci: Da, a copiilor, dar e scrisă pe soție.

Reporter TV8: E aici, în Moldova?

Boris Marcoci: Nu, la dânșii în România că ei locuiesc acolo.

Apartament și mașină, cumpărate de Boris Marcoci în 2021

Pentru familia sa, deputatul a făcut achiziții valoroase în anul 2021. Peste un milion de lei a investit într-un apartament de 76 de metri pătrați, situat în Chișinău.

Boris Marcoci: – Este în variantă albă, dar nu am făcut nimic pentru că trebuiesc bani.

Reporter TV8: – Vreți să vă mutați în capitală?

Boris Marcoci: – Nu vrem să ne mutăm în capitală, dar pentru copii e bine acolo unde-l ai.

Despre Mercedes-ul evaluat la 758 de mii de lei, pe care l-a cumpărat tot în 2021, Boris Marcoci spune că a aparținut companiei sale și l-a luat din contul dividendelor.

Boris Marcoci: „În 2019, când eram la întreprindere, la compania „Marsharcon” a fost cumpărată mașina. Când am venit deputat în Parlament am răscumpărat mașina de la întreprindere. Cât era costul mașinii, atâta am primit devidende. Am plătit la firmă și am cumpărat mașina. Cam așa a fost”.

Deputatul PAS deține împreună cu soția sa compania „Marharcon” fondată în anul 2000 în municipiul Bălți. Firma este specializată în construcții și are rulaje anuale de zeci de milioane de lei. Potrivit rapoartelor financiare, în anul 2021, compania a înregistrat un profit de peste 10 milioane de lei, iar cu un an mai devreme – profitul a fost de peste 13 milioane.

În declarația de avere pentru anul trecut, Boris Malcoci a indicat dividende de 2,7 milioane de lei încasate împreună cu soția din activitatea firmei.

Boris Marcoci: „Din anul 2000 și până în anul 2021 eu nu am luat niciodată dividende. În 20 de ani, dividendele eu cred că cresc foarte mari. Cuiva îi este interesant, dar l-aș vedea eu să nu ia niic dividende timp de 20 de ani și să trăiască doar din leafă. De anul acesta iarăși nu poți să iei dividende, cel puțin vreo 5 ani.

Reporter TV8: – Achiziții noi din aceste dividende mai planificați? – Nu, nu planificăm nimic.

Menționăm că și TV Nord a realizat un material despre veniturile deputatului Marcoci: „În 2022, veniturile deputatului Boris Marcoci au crescut cu aproape 700.000 de lei. Vezi ce proprietăți și-a mai procurat anul trecut”, varianta video poate fi urmărită mai jos.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md