fbpx
16.1 C
Бэлць
miercuri, aprilie 24, 2024

Trimiși în Rusia, în concediu, luptătorii Wagner se îmbată în gări și nu mai ajung acasă

Citește și:

Luptătorii Wagner trimiși în concediu, în Rusia, preferă să se îmbete și să se plimbe prin gări, în loc să meargă acasă, la familiile lor, potrivit publicației ruse independente Mozhem Obyasnit.

După rebeliunea eșuată de luna trecută, mulți mercenari Wagner au ajuns în Belarus, unde liderul lor, Evgheni Prigojin, a înființat o nouă bază de antrenament. În timp ce unii dintre luptătorii Wagner sunt antrenați pentru a fi dislocați în Siria și Africa, unde grupul este activ de câțiva ani, alții au fost trimiși înapoi în Rusia, în concediu.

Dar mulți nu au ajuns acasă și în schimb au rămas în gări unde „beau după pofta inimii”, spune presa, citând grupurile publice de pe Telegram ale rudelor luptătorilor Wagner.

O femeie dintr-un grup s-a plâns că „cei care se îmbătă în gară” sunt „idioți” pentru că nu merg acasă. „Se bea după pofta inimii”, a mai spus ea. „Ruda mea mă sună, spune că unul dintre ei a fost dus cu o ambulanță, s-a îmbătat și i s-a făcut rău”, a spus o altă persoană din grup, potrivit The Daily Beast.

O a treia persoană a scris: „Al meu e acasă, dar e beat. Ceilalți nu au reușit încă să ajungă, pentru că sunt mangă”.

Mai mulți luptători Wagner sunt foști condamnați care au fost eliberați din închisori ca să se alăture grupului și să lupte în Ucraina. Dar, după rebeliunea eșuată, unii s-au întors pe străzi, iar mai multe surse rusești spun că s-au apucat din nou de infracțiuni.

Revolta de câteva ore a Grupului Wagner, despre care experții au spus că a fost cea mai mare amenințare la adresa lui Vladimir Putin din ultimele decenii, a venit după luni de tensiuni între Prigojin și conducerea militară a Rusiei. În conformitate cu acordul încheiat de Prigojin și președintele belarus Alexander Lukașenko după revoltă, liderul Wagner a plecat în Belarus. Dar se pare că poate merge în Rusia când dorește, ba chiar ar fi fost văzut la Sankt Petersburg, la un summit găzduit de Putin.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat explică fenomenul neobișnuit influențat de praful saharian

Începând cu noaptea de 24.04.2024 și cu menținerea zilei de astăzi, suntem martori la un fenomen meteorologic mai neobișnuit,...

Parcul central din municpiul Bălți îi va purta numele lui Mihai Volontir

Parcul central din municpiul Bălți va purta numele lui Mihai Volontir. Decizia fost votată astăzi la ședința consiliului. Pentru...
  sursa: cursbnm.md